Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2008 20:56 - Нашата борба
Автор: slavei Категория: Други   
Прочетен: 3580 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 14.01.2008 12:05




С изкривени от ужасната автомобилна катастрофа крака, тя пристъпваше несигурно към амвона, за да получи причастие. Държеше се здраво за всяка една от пейките и не позволяваше никой да я подкрепя. Очите й като, че ли казваха: " Да, това е моя борба и аз не искам да ви занимавам със себе си."
Но изведнъж някой отзад я побутна. Тя опита да се съпротиви, но бързо се овладя, като видя кой я беше докоснал. Това бе една друга жена, мъчеща се да върви напред, която не виждаше лицето й и нежеланието да й се помага. Тя, другата жена беше сляпа.
Страдащи по различен начин, двете приближаваха олтара. Жената с нестабилните нозе, стана очи за невиждащата, която я подкрепяше. Те стигнаха заедно, за да споделят святите символи, установени от Исус Христос, Който изцеляваше и изцелява куците, и Който даваше и дава зрение на слепите.
По един или друг начин ние всички изпитваме трудности в пътуването си на тази земя. В своята любов обаче, Бог ни събира, за да си помагаме един на друг в трудностите.

Тема на размисъл!
На кого мога да помогна и кой ми е помагал!
                                                        Джим Янг

Нека да се молим за онези хора, които не смеят да се доверят и които мислят, че трябва сами да се борят в живота.

" Както имаме много части в едно тяло, а не всички имат една и съща служба, така и ние сме едно тяло в Христа, а сме части, всеки от нас, един на друг! "
                                            Римляни 12 : 4-5 ст.

image







Тагове:   Нашата,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ninaantonova - Всеки трябва да помага
13.01.2008 22:45
на другия с каквото може, пред Бог сме равни, там няма бедни и богати, лоши и добри, трябва да проявяваме състрадание, да бъдем търпеливи, да бъдем добри, и с ясното съзнание човеколюбиви. За да получиш, трябва да дадеш, да дадеш всичкото добро от себе си, дори да ти е трудно. Благодаря ти, в сърцето ти има толкова топлина и споделена истина. Прегръдки най-искрени от мен.
цитирай
2. slavei - Напълно съм съгласна с теб, Нинка!
13.01.2008 23:32
Убедена съм, че често в нашия живот, или ние самите се нуждаем от помощ, или някой друг има нужда от нашата помощ...толкова красиво и благородно е да помогнем...
Но, за да можем да помагаме са ни необходими сърца, пълни с любов, иначе си оставаме със заключени и равнодушни към чуждата болка, сърца...и е жалко...
Всъщност не само е жалко, но си е и направо страшничко, защото по този въпрос, както и по всички останали въпроси, Библията има категоричен и недвусмислен отговор, и той гласи следното:" Ако някой знае да прави добро, и го не прави, грях е нему"...
Много сериозно и категорично заявление...
Дано да имаме нежни и топли сърца, за да създаваме и един по-красив, и добър свят!
Благодаря ти, Нинче, че си тук!
Спокойна нощ!

цитирай
3. candysays - Много красив пост!
14.01.2008 11:48
Много топлина и истина има в него..
Хубаво е да прочетеш нещо такова в понеделник, в началото на седмицата :)

Аз самата преди имах много нужда от помощ, но не знаех как да поискам, и дали въобще някой може да ми помогне.. Страшно бе тогава. И наистина най-голямата помощ в живота си получих не от човек, а сякаш.. свише. От силите отгоре, които бдят над нас.
Но после се научих да приемам помощ, ако се нуждая.. И разбрах, че това е много важно.
Иначе- винаги усещам чуждата болка и гледам да помогна с каквото мога.. Сърцето ми е напълно отворено. Зная какво е страдание, и състрадание.

Поздрави и прегръдки от мен, мила!
Успешна и хубава седмица ти желая :)
цитирай
4. slavei - Знам, Криси...знам...ти носиш прекрасно сърце...:)*
14.01.2008 12:20
И е истина, всеки в определен момент от своя живот се нуждае от помощ...преминава през страдания и по този начин, изпитвайки болка можем да проявяваме състрадание...
Само, който е страдал, може да състрадава...за съжаление, в повечето случай е така...поне моята опитност е такава...наблюдавайки хората около мен, виждам точно това...
За теб, не се и съмнявам, че винаги ще помогнеш, ако е по силите ти - ти си щедра душа, пълна с любов и светлина!
Сърдечно те прегръщам и те целувам!
И ползотворна и мирна седмица и на теб, миличка!:)**
цитирай
5. strianakiev - Да помагаме, но как...
14.01.2008 14:39
Много години се организират "операции" за спасяване на бедстващите хора в Африка...похарчени са милиарди долари за последните 100 години, но гладът в Африка не намалява...и не само там..как мислите, нима Бог не може да спре това бедствие..а то се случва точно обратното бедствията по света се увеличава а не намаляват..гладните стават все повече и повече...болестите взимат все повече жертви...въпреки огромните средства, които се харчат за "борба с тях"...резултат...колкото по-се борим толкова повече болни...и болести...но с кого се борим? Природата която ни заобикаля е балансирана и с един замах тя ликвидира нашите опити за намеса..Не е ли време да спрем това безсмислие..да помагаме нима това, което става пред очите ни не е дело на Твореца?
цитирай
6. depressed - ..
14.01.2008 15:24
Не обвинявай Бог за човешката глупост. Това около нас си е изцяло човешко дело.

А притчата е чудесна :-)
цитирай
7. slavei - strianakiev!
14.01.2008 16:00
Нищо в този свят не става без знанието и позволението на Създателя на всичко видимо и невидимо. Та, нали дори един косъм от главата ни не може да падне, без Той да е известен за това!
Да, увеличават се болестите, глада, нещастията, природните бедствия, появяват се все нови и нови болести, и ще продължават да се появяват...и този факт няма да се промени, защото точно този Творец, ни е предупредил, че това ще се случи, а Неговите думи не подлежат на съмнение, те са вечни, пребъдват от род из род, и от поколение на поколение, защото Той не се променя и няма да се отрече от Свойте си думи, записани и изпратени до нас в Неговото слово - Библията.
Истината е, че се очаква още по-трудни времена да настъпват, не случайно там е записано, че 1/ 3 от хората ще умрат от болести, глад, мизерия...1/ 3 ще умрат от злополуки, нещастия, бедствия...и ще останат само 1/3 от населението на земята, нищо, че в момента расте и е стигнало 7 милиарда души.
Тъжна и мрачна прогноза, нали...
Но, не е ли тъжно, нелепо, грозно и страшно високомерно от наша страна, че не зачитаме, отхвърлихме Авторитета и величието на същия този Творец, Който ни е създал, и от Когото сме зависими...
Точно, поради нашето неверие, високомерие и отхвърляне на Божиите закони, се случва всичкото това страдание по лицето на земята.
Ние сме си изцяло и за всичко виновни, и ще трябва да понесем и отговорността за нашето безумие, защото в 14 псалом Бог ни нарича безумни: " И рече БЕЗУМНИЯ в сърцето си: Няма Бог!
Ето, това безумие плащаме и ще продължаваме да плащаме...
Не можем да нарушаваме духовните принципи и закони, Който Бог е повелил, безнаказано. Ако, престъпим земните закони, следва наказание, нали? Същият е случаят и с духовните...нарушим ли ги, те рефлектират върху физическият свят, в който ние живеем...
Но, strianakiev, каквито и да са обстоятелствата около нас, твърдо съм убедена, че не трябва да преставаме да помагаме, както Вие апелирате и не е " безсмислие "да помогнеш...напротив дълбоко хуманен акт е...
Кажете ми, моля Ви, безсмислие ли е, да протегнеш ръце и да приютиш в топлата си прегръдка страдащ човек, и да му дадеш сили за борба...безсмислие ли е, да спреш бликналите от болка сълзи и да видиш как усмивката се връща на лицето му...безсмислие ли е, да изречеш блага дума и да върнеш надеждата в сърцето на човека...безмислие ли е да предотвратиш с помощта си самоубийство.....
За мен, лично в това се крие смисълът на човешкия живот - да се научим да обичаме, а научим ли се да обичаме, ще можем и да даваме, и да помагаме...и да сме пълноценни Чоешки същества!

Малко дълго се получи, съжалявам, но не успях да изложа мнението си с по-малко думи!
Благодаря Ви за търпението да го прочетете!:)
цитирай
8. slavei - depressed, благодаря ти!
14.01.2008 16:10
Радвам се, че ти допадна написаното!:)
Съгласна съм с теб - всичко зависи от нас, от нашите действия и постъпки, но ние, хората,сме свикнали винаги да търсим причината и да обвиняваме за всичките си нещастия и проблеми някой друг - в случая този друг е Бог!
А не искаме да погледнем истината, макар, че тя е толкова близо пред очите ни, а именно: " Твоето поведение и твойте дела ти причиниха всичко това. Това е плодът на твоето нечестие, наистина, горчиво е, наистина стигна до сърцето ти..." Еремия 4 : 18 ст.
Толкова простичко и ясно е казано...
Благодаря ти за подкрепата!
Хубава вечер!:)
цитирай
9. doka - Чудесен пост,Пепи !:)*
14.01.2008 18:14
Наистина...много ми хареса... !!! :))
И съм наълно съгласна...с това... -
" По един или друг начин ние всички изпитваме трудности в пътуването си на тази земя. В своята любов обаче, Бог ни събира, за да си помагаме един на друг в трудностите." !!!
И знаеш ли...какво си мисля,Пепи...че ние ...
сме като "скачените съдове"....всеки един от
нас...с нещичко е нужен на другия.....
просто...един без друг не можем...както и е
описано в Римляни 12:4,5...!!!
Благословена вечер ти желая,мила...! :)))**
цитирай
10. amenda - ..."за онези хора, които не смеят да се доверят и които мислят, че трябва сами да се борят в живота..."
14.01.2008 22:15
5Уповавай на Господа от все сърце И не се облягай на своя разум.

6Във всичките си пътища признавай Него, И Той ще оправя пътеките ти.

7Не мисли себе си за мъдър; Бой се от Господа, и отклонявай се от зло;

Tova ne izklu4va oba4e nujdata da badem 4ovezi s tezi okolo nas, koito imat nujda...
Pozdrav za hubaviq post :-)
цитирай
11. slavei - Дани...благодаря ти!
14.01.2008 23:04
Много ми хареса метафората " скачени съдове "...
Нека да прелива Божията любов между нас...
Благословена вечер, мила!:)))*
цитирай
12. slavei - amenda, приветствам те с добре дошла на ...:))
14.01.2008 23:12
...мойте скромни странички...
Чувствай се много удобно и спокойно...
Благодаря ти за тези прекрасни стихове...не знам дали е случайно, но това са едни от любимите ми стихове...наистина, имах нужда да ги чуя отново, защото те винаги ме насърчават!
Спокойна нощ ти желая!:))
цитирай
13. анонимен - Благодаря, slavei :-)
15.01.2008 01:16
Ще гостувам и занапред, спорен ден ти желая утре :-)
цитирай
14. slavei - И аз ти благодаря, amenda!:)
15.01.2008 13:05
Ще се радвам на твоята компания и ще те очаквам!
Успешен да е и твоят ден!:)
цитирай
15. angelova - Толкова истински и хуманен пост. ...
16.01.2008 01:20
Толкова истински и хуманен пост. Наистина е прекрасно, когато хората са съпричастни на страданието. Радвам се, че срещам хора, които вярват в доброто :) Само то ни води напред :)
Хубав и усмихнат ден ти желая :)
цитирай
16. slavei - Оо, разбира се, че има хора, които вярват в Доброто...:)
16.01.2008 09:17
И, Асенка, повярвай ми, никак не са малко...на такива добри хора се крепи този свят...
Пожелавам ти да срещащ само доброжелателни и положително излъчващи хора!
Благодаря ти!:))
цитирай
17. hristam - Прекрасно послание
16.01.2008 15:41
за силата на доброто и вярата в нея!
Поздрав и от мен!
цитирай
18. slavei - Благодаря, Хриси!
16.01.2008 17:50
Радвам се, че има толкова много хора, които вярваме в доброто!
И как няма, та нали сам Исус Христос ни съветва: " Побеждавай злото, чрез доброто! "
Приятно ми е, че си тук, Хриси!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slavei
Категория: Изкуство
Прочетен: 2365240
Постинги: 474
Коментари: 6454
Гласове: 28518
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930