Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2007 16:07 - По-добър свят!
Автор: slavei Категория: Изкуство   
Прочетен: 9143 Коментари: 21 Гласове:
0



          Всички искаме да живеем в един по-добър свят! А задаваме ли си въпроса " Какво правим, за да стане този свят по-добър?"
         Това зависи изцяло и единствено от нас самите, защото Светът, това сме ние и за да е той по-добър, означава, че самите ние е добре да се променяме и да ставаме по-добри. От това със сигурност ще произлезе само добро за всички нас!
         Наблюдавам хората около мен. Забързани, замислени, угрижени - добре, но защо агресивни, груби, намръщени.....И непрекъснато се обсъждат и осъждат едни други. По този начин, разбира се, постоянно се и нараняват, защото знаем, че нищо скрито не остава под небето и рано или късно думите, които сме изрекли по нечии адрес, като бумеранг се връщат върху нас самите.
        И как с такива взаимоотношения между нас хората, светът ще е добър и прекрасен?  Няма да доживеем да видим щастлив и мирен свят, ако общуваме помежду си без любов. Тази истина се потвърждава  всекидневно. Животът ни я онагледява много добре!
        Можем да общуваме с хората и без да ги осъждаме, ами нека всеки си живее собственият си живот, както намери за добре, стига разбира се да не причинява зло на другия човек. А и много добре знаем, че има само  Един, Който има право да съди и всеки от нас ще отговаря пред Него някой ден и това в никакъв случай не сме ние, а самият Бог - Твореца на небето и Земята.
        Можем да не търсим само и единствено слабите си страни и недостатъци, защото хора безгрешни няма и винаги ще намираме по нещо, което не ни харесва у другия,  а да се стремим да потърсим и открием и положителното и доброто във всеки един човек, защото вярвам, че във всеки е посято зрънцето Любов, въпрос на време е  и разбира се на търпение, то да  разцъфти.
        Можем да престанем да сочим другите укорително с пръст и да ги критикуваме, като основното ни оправдание е , че го правим за " доброто " на човека. Защото Библията ни показва Пътя и начина, по който да общуваме с хората и това в никакъв случай не е грубата дума или острата забележка. Те не дават добри плодове. Само Любовта и прошката променят човека към по-добро!
       Така, както Исус ни прости с много любов! Това за мен е най-силният пример за човеколюбие и ни дава  пределно ясна и точна представа, за това,  какви да бъдат човешките взаимоотношения. За да се променяме е достатъчно  да имаме желание да се учим. Примерът е налице. Исус Христос!
       Нека да имаме достатъчно търпение, за да приемаме хората такива, каквито са. Достатъчно мъдрост, за да влагаме разбиране и достатъчно любов, за да не ги съдим!
      И аз вярвам, че така и ние самите ще се променяме към по-добро и Светът, в който живеем ще става по-добър!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wildroses - !
10.01.2007 19:10
Прекрасно си го казала! Дано!
Иска ми се да се променям към по- добро, не само да се вслушвам, но и да правя това, което би било за добро. Само желание не е достатъчно, но пък и то е необходимо, нали? :)))))
цитирай
2. slavei - Благодаря, дива розичке!:)
10.01.2007 20:01
Аз бих казала, че то - желанието да се променяме е основополагащо, защото... вярно е, не можем да искаме да се променяме и да стоим със скръстени ръце. Така е, трябва да положим и усилия....но пък не можем изобщо да започнем да се променяме, ако не се е породило в нас първо желанието за промяна! Наистина много ни е необходимо!
Без него изобщо не може да започне промяната вътре в нас!

А иначе...знаеш тази всеизвестна мъдрост: " Който иска получава, който търси намира...":))
Успех в търсенето и получаването!:))
цитирай
3. antinous - Страхотно казано!!!
10.01.2007 20:35
"Нека да имаме достатъчно търпение, за да приемаме хората такива, каквито са. Достатъчно мъдрост, за да влагаме разбиране и достатъчно любов, за да не ги съдим!"
цитирай
4. slavei - antinous!
10.01.2007 20:43
Благодаря ти!
Лека и спокойна вечер!:)
цитирай
5. iveta73 - Привет Славей
10.01.2007 21:12
Всяка твоя дума отговаря на действителноста в наши дни .Вярно е , че на всякя крачка се сблъскваме с омразата , лицемерието и лъжата.Но от библията знаем, че тези са последните времена и затова с нетърпение чакаме Исус да дойде и да съди .Но все пак той пак ще даде шанс на лошите да се покаят и чак тогава ако не се покаят той ще ги погуби завинвги- знаеш как.За това не искам да звуча банално, но хората трябва да се покаят и да имат повече любов в себе си.Прошката също е много важна част от нашия живот.Чрез нея сме в духовен мир със себе си:)))))))))))))))
цитирай
6. slavei - Привет, Иве!
10.01.2007 21:43
Прошката е много важна част от живота ни.....абсолютно си права. И не само, защото имаме вътрешен мир и хармония, което безспорно е много важно за нас, разбира се, но това не е единственото, поради, което трябва да прощаваме.
В един стих от Библията е записан следният текст: "...но, ако вие не прощавате, то нито Отец ви, Който е на небесата, ще ви прости съгрешенията!"
Много, много сериозно ми звучи.....

Благодаря ти за коментара!
Благословена вечер ти пожелавам!:))))
цитирай
7. wildroses - Благодаря ти!
10.01.2007 23:33
И когато се отваря една врата, да имаме кураж да влезнем, а и да се оглеждаме за такава, де :)))
Хубава вечер, славейче!
цитирай
8. slavei - Решителният човек в доста......
10.01.2007 23:55
...от случаите печели...така, че нека да сме решителни. Зад тази врата може да се крие .....безценно съкровище....кой знае....:))

Хубава и на теб, Царице!
цитирай
9. slavei - Благодаря, Криси!
11.01.2007 11:50
Радвам се, че прочете и коментира!:))
цитирай
10. val - хм, така е!!
11.01.2007 12:15
"Прости ми, така, както и аз прощавам да длъжниците ми!" - а наистина ли прощаваме?!

И още нещо: "Покажи ми вярата си без дела, и аз ще ти покажа вярата си от моите дела!"

Бог да изпълни сърцата ни с Неговата любов, за да можем с нея да светим и солим в света! И не само на думи, но и на дела, защото онези, на които много е поверено, защото от тях много ще се изисква. А дадената ни длъжност в Божията армия никак не е малка, но с нея вървят и отговорностите ни.

Дано го осъзнаем по-скоро и да се съживим, защото Бог няма други ръце освен моите, Христос няма други нозе, освен моите, Той няма други уста освен моите! Нека отидем и кажем, да помогнем, да дадем, защото на нас много е дадено!
цитирай
11. slavei - Това е големият въпрос!
11.01.2007 12:39
" А наистина ли прощаваме? " - Бог да ни дава сили наистина да простим, защото прошката е едно от най-трудните неща в живота на човек!

Абсолютно си права! Не съществува такова нещо, като....вяра без дела!
Вярата, ако я имаме и изпълва вътрешният ни свят....винаги намира външен израз!

Много, много хубаво си го написала: " Нека отидем и кажем, да помогнем, да дадем, защото на нас много е дадено!
Истина е! Нека отидем......:)

Благодаря ти за чудесният коментар, който си ми оставила!
Благословен ден ти желая! :))
цитирай
12. merita - Много хубав постинг
13.01.2007 08:57
Аз както винаги се включвам с малко закъснение .Всичко казано преди мен си го мисля и аз Славей.Света , това сме ние.Лоши хора и добри хора винаги е имало.От нас самите зависи на чия страна заставаме.Исус ни е дал прекрасен пример и това е единствения макар и тесен път, по който си заслужава да ходим.
Да обичаме своя Бог ,и да обичаме ближния както себе си!Перефрезирам , но това са двата най- важни принципа, които ме водят.
Поздрави от мен и бъди благословена!
цитирай
13. slavei - Благодаря, Мери!
13.01.2007 11:25
Радвам се, че мисленето ни, възгледите ни за света и човешките взаимоотношения съвпадат!
И това го отдавам, че е в резултат на Учебника от, който се учим и двете, а той е един и същ!!

Поздрави и благословения и за теб през днешният ден!:)
цитирай
14. zvezdichka - Да много си права Славейче
13.01.2007 21:27
в твоите разсъждения. Ами зависи какво е видял и какво е познал човек? Ако е успял да се огледа в Добротата и да я пожелае, той със сигурност ще я открива в себе си. Да и най-важното е да пожелава човек и да остава верен на тези свои желания и копнежи, а Господ ще има грижата да води човек към доброто, което е видял и пожелал. Но наистина това добро тръгва от промяната вътре в нас самите. Ако има в кой да се оглеждаме и този образ ни харесва и ни пленява, то ние със сигурност ще търсим да се изобразява и той в нас :))).
А и човек донякъде е в състояние да съгражда своя ад или рай. И само той си е виновен за света, в който избира да живее. Защото според това, към което се е устремило сърцето му, това и ще намира в живота си.
цитирай
15. slavei - Светеща....:)
13.01.2007 22:26
Страхотно е това изречение, което си написала:
" Ако има в кой да се оглеждаме и този образ ни харесва и ни пленява, то ние със сигурност ще търсим да се изобразява и той в нас :)))."
Точно така е.
Радвам се , че споделяш моите мисли по темата!

Благодаря за коментара, zvezdichka!
цитирай
16. анонимен - guj
08.03.2010 19:27
uhjlj
цитирай
17. анонимен - wSIukgQU
25.05.2011 18:02
Your anewsr was just what I needed. ItВ’s made my day!
цитирай
18. анонимен - JxFyEiGBihUjzIMFfho
26.05.2011 13:49
1vmT2w <a href="http://unjrflydagjz.com/">unjrflydagjz</a>
цитирай
19. анонимен - cnmzuVNmJAz
26.05.2011 19:54
Q29DWn , [url=http://gwrpkzxrbxyr.com/]gwrpkzxrbxyr[/url], [link=http://qfmwirhluhat.com/]qfmwirhluhat[/link], http://fdckcybxhtdc.com/
цитирай
20. анонимен - xtMBqDQjadAB
28.05.2011 18:21
OXKTtB <a href="http://wmimnhwzvgzk.com/">wmimnhwzvgzk</a>
цитирай
21. анонимен - AZXmTnjYLqxIPALF
01.06.2011 13:39
VTOGI3 , [url=http://yvucvmecjoks.com/]yvucvmecjoks[/url], [link=http://jbyhpzosqrvn.com/]jbyhpzosqrvn[/link], http://srfmbpxnfkje.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slavei
Категория: Изкуство
Прочетен: 2365908
Постинги: 474
Коментари: 6454
Гласове: 28519
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930