Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2009 22:16 - Разкъсаната Библия
Автор: slavei Категория: Изкуство   
Прочетен: 909 Коментари: 2 Гласове:
2




Чрез Библията получават благословения не само хиляди, но милиони хора. Много често една страничка или даже само един стих от Свещеното Писание е вече зърното, което донася стократен урожай.
В едно малко немско градче, продавали на търг имуществото на един изпаднал в дългове човек. Сред нещата се намирала голяма Библия. Към нея никой не проявил интерес. Но накрая, все пак, се появил човек, който я получил срещу няколко пфенинга. Тъй като книгата не му била нужна, той решил да изпозва листата й, за да си увива неща, когато му е нужно. Естествено той не знаел и дума за огромното значение, което имала тази книга. Нали сам Бог е казал: "И така-  Моето Слово, което излиза от устата ми, няма да се върне празно!"- Исаия 55:11ст.

В този град живеел човек, съвестта на когото постоянно го измълчвала, тъй като бил виновен за смъртта на един човек. Не намирал покой ни денем, ни нощем. Щом чуел думата "убиец", струвало му се, чуетази дума я казват или изкрещяват за него. Като че ли тя била постоянно в ума и пред очите му, изписана с пламтящи букви.
Един ден той изпратил сина си в магазина да купи сапун. Детето се върнало със сапуна, завит в някаква хартия. Бащата разгърнал пакетчето бавно и внезапно вниманието му било привлечено от текста, написан на листчето: "... а без проливане на кръв няма прошка" - Евреи 9: 22ст.
Отначало той не можал да разбере. Безспорно той искал да му се прости затова желаел да узнае що за книга е това и какво пише  по-нататък.

Отново изпратил сина си в магазина. Но този път на листа, с който била завита покупката било написано: " Кръвта на Исус, Неговият Син ни очиства от всеки грях. Ако казваме, че нямаме грях, то лъжем сами себе си и в нас няма никаква истина. Ако изповядаме греховете си, то Той, бидейки верен и праведен ще ни прости греховете и ще ни очисти от всякаква неправда."  Йоан 1:7- 9ст.
Тези думи като че ли осветили с ярка светлина цялата му душа. От него сякаш паднал голям товар. "Има прошка - има очистване!" - зарадвал се човекът.
Да, сега той знаел, че ако признае вината си пред Бога, ще бъде очистен от греховете си чрез кръвта на Исус Христос.
Човекът, който бил измъчван от съвестта си дълги години, постъпил така, както било написано на листчето. По този начин той намерил мир за сърцето си.

Бог по чуден начин достига до сърцата на хората -  той не е шаблонен, дори и чрез разпокъсаните странички на Своето Слово той има силата да изцелява сърца, да успокоява порочна съвест, да изпълва с чуден мир душата и сърцето ти. Той има начини да строши каменното сърце и да го направи нежно и съчувствително, защото неведоми са Неговите пътища и винаги съдействат за наше добро.
Той е на разположение и на теб, скъпи читателю!
Не го забравяй!
Той желае да изпълни сърцето ти със своя всеобхватен мир и ида да освободи твоята съвест от непосилен товар. Остави своята ръница, пълна с разочарование, печал и тъга при Него и продължи напред по-лек от вятърът, по- чист от бисерна сълза, по-щастлив и от небесните птици.



Из " Писмо за теб"








Гласувай:
2



1. анонимен - За да признае
16.08.2009 22:34
вината си пред Бог, човек първо трябва да я признае пред себе си - да осъзнае, че е грешен. така често го произнасяме, но дали го съзнаваме!
Винаги ме караш да се замисля и да се вгледам в себе си!
Благодаря ти!!
цитирай
2. blagovestie - Даа, чуден, мощен и велик е Господ!
18.08.2009 16:31
И как само ни познава, обгрижва, обича и намира индивидуален подход за всеки от нас, търпейки малките ни особености, въпреки които ни обича :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slavei
Категория: Изкуство
Прочетен: 2366214
Постинги: 474
Коментари: 6454
Гласове: 28519
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930