Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2009 10:23 - Обичай и не се страхувай!
Автор: slavei Категория: Изкуство   
Прочетен: 2904 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 19.08.2009 10:53



image

Обичай и не се страхувай!
Обичаш ли, Любовта стопява страха. Прогонва всеки мрак и тъмнина - местообиталищата, където обладава страхът . Той населява душата, ума и сърцето ти. Прогони го оттам със силата на Любовта!
Пред нея, Любовта, той не може да устои! Безсилен е! Затова пусни Слънцето на правдата да озари и най-тъмните кътчета на твоето сърце и да прогони най-мрачните мисли на твоята душа.  Ако ти носиш в себе си тази любов, страхът ще побегне далече от теб, защото ще узнаеш,  ще откриеш, че съдбата на човека е от Господа, че Бог ти е дал не дух на страх, а дух на сила,  любов, себевладение. Надарил те е със специални дарби и таланти, само за теб, с които да се развиваш в този свят и освен да служат на самия теб и да са за твое благословение, Той ти ги е дал и за да си полезен и на хората, с които имаш възможност да общуваш.  Ако ти се потопиш в тази оживотворяваща любов ще проумееш, че Бог не те е създал нито страхлив, нито егоист и не желае да си такъв. А да имаш нежно, съчувствително, състрадателно, смело и любящо сърце, за да изпълниш Неговия план за твоя живот.

Ще проумееш, че ако се опитваш сам да прокарваш своите планове, несъобразени с Неговата воля, трудно ще успееш и ще идват в живота ти провал след провал, неуспех след неуспех, дотогава, докато не осъзнаеш зависимостта си от Него. Ще ти стане съвършено ясно, че колкото и да се опитваш да приличаш на някого другиго, колкото и да искаш да бъдеш като някого другиго, от когото се възхищаваш, е невъзможно, именно, защото съдбата на човека е от Господа. Със твоите дарби и таланти Той те е изпратил тук на тази земя за определена задача и ти ще изпълняваш най-добре именно тази специална задача. Ако те е изпратил да бъдеш художник, не можеш да бъдеш пианист и обратно...

Затова не се сравнявай с никого - ти не приличаш абсолютно на никого в този свят.
Ти си единствен, неповторим, специален.
Бог те е създал точно такъв, какъвто си - специален и ако ти не се чувстваш такъв, то промени мисленето си. Ти си специален! Ти си неповторим!  Ти  си уникален!
И обичай... обичай... разпилявай, но не злоба и омраза разпилявай, не слова, наситени със отрицателна енергия, а разпилявай щедро единствено и само... Любов!
Бъди длъжник на всички в любов!
И не бой се! Колкото повече обичаш, толкова по-малко ще се страхуваш!
Защото Любовта стопява страха!



"В любовта няма страх, но съвършената любов изпъжда страха; защото страхът има в
себе си наказание, и който се страхува, не е усъвършенствуван в любовта."

1 Йоан 4:18ст.


"Страхът от човека туря примка,
а който уповава на Господа ще
бъде поставен на високо.
Мнозина търсят благоволението на управителя,
но съдбата на човека е от Господа."

Притчи 29:25, 26ст.




   
 







Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Прегръдка с обич за теб,Чудодейнице!
19.08.2009 11:00
"Открих, че когато обичаме, приемаме и одобряваме себе си такива, каквито сме, ние можем да постигнем всичко в живота." Луиз Хей.
цитирай
2. slavei - Хей... Анонимко...:)
19.08.2009 11:12
Чудности-усмихнати за теб, гарнирани с топла прегръдка!:)
цитирай
3. анонимен - Не съм анонимко...:)Т.Кирилова
19.08.2009 14:02
Прегръдката ти винаги е топла,защото Бог те обича!Благодаря ти,миличка!
цитирай
4. slavei - Ооо... мила моя Таня...
19.08.2009 14:11
Трябваше да се досетя, че си ти...:(
Тези стоплящи и галещи слова са толкова присъщи за твоята нежна и фина душа...:)
Благодаря ти, миличка!;)))
цитирай
5. radost67 - Благодаря...от все сърце - БЛАГОДАРЯ!
20.08.2009 06:47
Мило Славейче,така ми е хубаво сутрин да започвам деня си с твоите послания! Останах изумена,четейки написаното от теб - попаднах на думи от Божието Слово,които от дни търся да намеря,а именно - " Бог Ви е дал НЕ дух на страх,а дух на сила,Любов и себевладение!" Препоръчаха ми всяка сутрин да изповядвам тези слова,за да прогоня за винаги страха от душата си и в нея за царува само изобилна Божия Любов!
Славейче мое,пак уцели точното място...пак усети мислите и тревогите ми...
НЕВЕРОЯТНА СИ!
Бъди благословена!
И....РАДОСТна...:))
цитирай
6. slavei - Мило Радостче!
20.08.2009 11:41
Радвам се, че моите писания те насърчават.
Но, мила, не се изненадвай - нали знаеш, че нашия Баща се грижи за нас! И Той използва различни начини, за да ни успокои, да ни утеши и да ни благослови. Това е още едно доказателство, защото, Радостче, аз дори не знаех какви са твоите притеснения, страхове, но тъй като Той е сърцеведец и знае какво става в твоето сърчице, е станало възможно достигането на тези слова да теб - аз нямам никаква заслуга.
Цялата слава и хвала са за Него - Царя на Царете и Господаря на Господарите!
Благословено да бъде името Му!
Благословена бъди и ти, Радостна!:))
цитирай
7. mamas - Благодаря ти, мила!
20.08.2009 15:25
"Колкото повече обичаш, толкова по-малко ще се страхуваш!
Защото Любовта стопява страха!"
Обич си...
цитирай
8. slavei - :))
20.08.2009 21:06
Прегръдки - обични за теб, Славе!:)
цитирай
9. анонимен - от Sindharta
24.08.2009 13:14
Радвам се, че това, което ме вълнува-можеш да го изкажеш така поетично! Да, любовта е най-важното!"Мъъдреците /влъхвите/ са изминали дългия път и никой не знае какви трудности им се е наложило да преодолеят.Те носят дарове:злато за Царя,ливан за Бога, смирна за човека, на когото предстои да претърпи смърт. А ние откъде да вземем злато, ливан и смирна-ние за които за всичко сме длъжници на Бога?Знаем, че всичко, което имаме, ние дадено от Бога и дори не е наше задълго, нито е сигурно. Всичко може да ни бъде отнето, освен любовта, и това прави любовта онова единствено нещо, което можем да даваме.Всичко останало-членовете на тялото ни, разума ни, имуществото ни-може да ни бъде отнето на сила; но любовта-няма средство да бъде отнета от нас,ако самите ние не я дадем.В любовта ние сме свободни както в нито едно от другите проявления на нашата душа или тяло. И макар че поначало любовта ни е дар от Бога, защото не можем сами да я предизвикаме у себе си, след като я имаме, тя е единственото нещо, което можем да откажем или да дадем. в "Дневник на селския свещеник"Ж .Бернанос казва,че можем да отдадем на Бога и своята гордост7"Отдай своята гордост заедно с всичко останало, отдай всичко".Отдадена по такъв начин, гордостта се превръща в дар на любовта, а всеки дар на любовта е приятен Богу.
цитирай
10. priqtel12 - Даааааа....любовта....
15.09.2009 21:32
без която животът ни не би бил същия! Любовта, с която започва и свършва всичко! Благодаря за прекрасния постинг!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slavei
Категория: Изкуство
Прочетен: 2365706
Постинги: 474
Коментари: 6454
Гласове: 28519
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930