Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2009 17:22 - Сила за живот
Автор: slavei Категория: Изкуство   
Прочетен: 7715 Коментари: 50 Гласове:
9

Последна промяна: 13.10.2009 22:23



Бисерни капчици тичаха задъхани и весело барабаняха по стъклата на верандата.
Тя стоеше с книга в ръка, дълбоко замислена, пренесена от своите мисли в техния свят.Тръгна след една своя мисъл, реши да я последва, но не беше достатъчно внимателна и... мисълта отлетя. На нея й хареса в този дълбинен океан - светът на нейните мисли и... полетя след друга ... тя я отведе точно там, където й се искаше - в най-дълбокия, в несъзнавания й мисловен свят.
Когато пристигна, не знаеше откъде да започне. Безбрежно множество от мисли - някой подредени изрядно и красиви, други разпилени, трети направо хаотични... Реши да се заеме и да ги преподреди - не можеше, не биваше така.

В този момент весели пръски подскочиха и нежно помилваха лицето й. Тя вдигна поглед и разсеяно потърси източника на приятната хладина, която се разля по тялото й и я изтръгна почти насила от дълбокия унес.
И тогава ги видя...
Бяха много... Наистина много... В луда надпревара тичаха към земята. Едни от тях нежно се приютяваха в топлата й гръд, други обвиваха в свежест и чистота балконските цветя, а някои по-игриви и закачливи достигнаха даже й до нея.
Тя се усмихна - дори не беше усетила кога е започнало да вали. Благословен дъжд, който попиваше в душата като искрена молитва и я пречистваше.

Едва сега чу веселото барабанене на дъждовните пръски по стъклото, характерния пращящ звук, оставащ от профучаващите сред малки локвички, автомобили. Едва сега чу и фученето на вятъра. Навън наистина духаше силен вятър. Не беше онзи, познатият вятър немирник, който само флиртуваше с нея, танцувайки валс в косите й - не! днес се беше развилнял, ядосал се беше... на кого и защо ли?
Вихреше се в различни посоки и отново се връщаше на верандата. Яростно бушуваше сред цветята... Огъваше клоните на дърветата от едната страна, после се извиваше ненайдейно и подхващаше яростната си атака и от другата страна... Те се люлееха като огромни часовникови махала ту на една, ту на друга страна. С нескрито  ожесточение вилнееше срещу тях - целта му беше да ги сломи.
Те се огъваха под мощния му напор, но не се предаваха.
Да! Познаваха мощната му, но кратковременна стихия. И друг път ги беше атакувал толкова жестоко, и друг път се беше опитвал да сломи съпротивата им.
Но те и този път не се предадоха - бяха жилави, единни, бяха решени да издържат на поредната му атака... и устояха. Знаеха, и тази буря ще отмине, и след като се навилнее, победен, ще се оттегли,  ще утихне... ще спре... до следващия път.

Тя продължи да наблюдава  битката, която се разиграваше пред очите й. И се замисли. Толкова много борбата на гордо устремените към свобода и синевата дървета с развилнелия се вятър приличаше на нейните битки, които водеше. Приличаше на изпитанията, които идваха в живота й - внезапно, ненадейно - или поне тя си мислеше, че идваха ненайдено, а може би е имало знаци по пътя, но не е успяла да ги дешифрира, да ги разчете. Кой знае...?
По същия начин се опитваха да сломят съпротивата й, да я пречупят, да я направят плаха, нерешителна, уязвима. Упорито се опитваха да вкарат съмнението и отчаянието в сърцето й...
Но не успяха, точно както тези дървета, тя устоя, пребори се, беше силна, защото не беше сама... Приятелят й - нейният любим небесен Приятел,  Бе винаги до нея. Укрепваше я, изпълваше я с увереност, пренасяше я на ръце, даваше й огромна, неподозирана и за самата нея сила.
Сила, да се бори...
Сила, да победи...
Даваше й сила за живот...


image




Гласувай:
9



1. ivana59 - Великолепна импресия, slavei!
13.10.2009 18:04
Великолепна импресия, slavei!
цитирай
2. mamas - Пепи, благодаря ти!
13.10.2009 18:12
Сякаш отново си писала нещо точно и специално за мен...
цитирай
3. slavei - Благодаря, ivana59!
13.10.2009 19:22
Приятно ми е, че се отби при мен!:)
Нежна и спокойна вечер!
цитирай
4. slavei - Славе!
13.10.2009 19:26
Нали знаеш, мила, че в този живот няма нищо случайно! Нищо!
Даже космите от главата ни са преброени и се знае кога колко падат...
А какво остава за по-сериозни неща!
Прегръщам те и те обичам, защото имаш огромно сърце, в което се побира толкова много любов!:)
цитирай
5. анонимен - Благодаря ти, slavei!
13.10.2009 19:47
Толкова си убедителна!:)
Приятна вечер!
цитирай
6. анонимен - Божие дете
13.10.2009 20:02
Псалми 19:
1 Небесата разказват славата Божия, И просторът известява делото на ръцете Му.
2 Ден на ден казва слово; И нощ на нощ изявява знание.
3 Без говорене, без думи, Без да се чуе гласът им,
4 Тяхната вест е излязла по цялата земя, И думите им до краищата на вселената.

Благословено да е сърцето ти, което има усет за прославата на творението към Създателя. Пей Славейче , пей , защото от тебе се излива небесна благодат.
цитирай
7. slavei - Тит! Не съм аз..:)
13.10.2009 21:05
Тя, лирическата, е убедителна...:)))
Може би защото е истинска...!
цитирай
8. slavei - Мила моя сестричке, ти наистина си Божие дете!
13.10.2009 21:08
Освежаваш сърцето ми винаги, когато изпратиш посланието си до мен!
Като дъжд небесен ме обливаш със словата си!
И аз знам защо е така, защото Божието присъствие те изпълва...
Благодаря на Него, че те изпраща при мен със словата си, благодаря и на теб!
Обичам ви!:)
цитирай
9. анонимен - Здравей, Славей!
14.10.2009 01:56
Много хубаво описваш бурята и нейния край! Много мислих дали да споделя нещо изключително лично, но ще рискувам.
В продължение на две години и половина през живота ми преминаваше мощен ураган. Свърши към края на миналата година. Ако животът ми не беше изграден на канара, нямаше да устоя. Като част от бурята през половин година имаше два смъртни случая в семейството ми.
Една нощ миналата пролет бях вледенена от страх в съня си, но не сънувах кошмар. Усещах ледено присъствие в стаята си. И тогава в ума си чух (или да го кажа по друг начин, една мисъл, като знание, което изкочи отнякъде): "Гледай Словото! Съсредоточи се, фиксирай се в Него! Не поглеждай настрани и То ще те преведе!" В съня си виждах фигура, която ме хвана за ръцете и ме поведе, а аз много внимавах да гледам само в нея. Изведнъж страхът изчезна, с него и усещането за леденото присъствие. И се събудих. Знаех, че Исус е Словото, знаех, че "Словото е живо и деятелно, по остро от двуостър меч...", зная думите в Исус Навин "да не се отклониш ни наляво, ни на дясно...", но в този момент ги преживях и Словото стана плът. Ако Господ не беше с мен в този ураган, днес можеше да бъда една смазана тръстика! И Той наистина приготвя трапеза пред нас в присъствието на неприятелите ни! През цялото време, когато преминавах през тази мощна буря си повтарях "Господ е Пастир мой, няма да остана в нужда". Това ми даваше мир и увереност, че един ден бурята ще свърши, а аз ще изляза по-силна и по-твърда. И така стана!
цитирай
10. slavei - harvi!
14.10.2009 10:22
Това е най-насърчителният, съживяващ коментар, който съм получавала досега!
Благодаря ти, че намери смелост и го сподели.
Не можеш да си представиш( няма как), но той дойде в най-подходящият за мен момент и толкова ме насърчи... толкова много...
Господ е велик! Исус се грижи за нас по всяко време и ни съживява...
Сега аз ще ти споделя нещо - снощи имах неспокойна нощ. Събудих се към 3 и половина през нощта и се почувствах некомфортно, колкото и странно да звучи. Беше ми лошо. Опитах се да заспя, не успях, а иначе мога само да благодаря на Бог - имам здрав сън, но тази нощ нещо не се получаваше...
Разбира се, взех оръжието(молитвата), което в такива случаи винаги използвам и някъде към 5 без нещо реших да седна на компютъра - така и така не ми се спеше... а и дискомфорта ми беше отнет...
Харви, не можеш да си представиш изненадата ми, насърчението, което получих, силата, съживяването, което ми донесе твоят коментар. Писала си го в късните часове на нощта, за да може два часа по-късно да достигне посланието ти до мен.
Благодаря ти!
Благодаря и на Исус за Неговата грижа и любов!
Той е велик!
Да бъде благословено името Му! Амин!!!


цитирай
11. анонимен - 10. slavei - harvi!
14.10.2009 10:54
Славей, много се радвам, че се покорих и ти написах своето свидетелство! Божиите пътища са много по-високо от нашите и Той е знаел от какво имаш нужда. Аз мога да напиша роман с преживяванията си през тези години, с всекидневните деликатни жестове от Бог, за да ми покаже, че е с мен и не ме е забравил. Нямам никакви съмнения в себе си, че Той е жив и е най-големият и верен приятел. През този период отвори врати пред мен и ме срещна с хора, които по естествен начин никога не бих срещнала, а те изиграха ключова роля в пътя ми към крайния успех, "съвсем случайно" се подреждаха парчетата от пъзела, докато се получи завършена картина! Толкова съм Му благодарна, че ме носи на ръце през най-трудния период от живота ми! За накой думите ми могат да звучат като клишета или "религиозни глупости", но аз го преживях и мога с искрено сърце днес да Го наричам Татко!
цитирай
12. slavei - harvi!
14.10.2009 14:10
Това, което най-много ме радва и считам за най-голямо богатство в моя живот е истината, че Бог ми се откри, че ме намери в този погиващ свят. Това, че Той Е в контрол на всичко и всички.
Още веднъж сърдечно ти благодаря, че сподели своето свидетелство. Именно свидетелствата са тези, които най-много ни насърчават - какво Бог е направил с нас, за нас, чрез нас за другите.
А относно това, кой какво ще си помисли за мен, прогласявайки Исус Христос като Бог, отдавна-отдавна не се интересувам какво ще кажат хората. Това, което искам е да бъде угодна не на човеци, а на Исус Христос. А е нормално хората, които все още не познават Бог като техен приятел и духовните закони да им се струва малко странно този наш виртуален "диалог", но пак казавам, не е толкова важно какво те си мислят, важно е какво Бог си мисли и как стоим пред Него.
А ти с толкова любов наричаш "Татко" нашия небесен Баща и той наистина Го заслужава.
Благословен да е!
Благословена да си и ти във всичко!
Поздрав за теб с моите любими стихове от Числа 6:24, 25, 26 ст.
цитирай
13. priqtel12 - За битките, които постоянно водим в нашия живот!
14.10.2009 23:25
Да ни зареждат, за да ставаме след тях все по-уверени в себе си...... ИСТИНСКИ....самите себе си!
цитирай
14. panazea - Браво , Славейче!
15.10.2009 12:11
Никога не сме сами ! С приятели като теб !
цитирай
15. slavei - Иве!
15.10.2009 17:11
priqtel12 написа:
Да ни зареждат, за да ставаме след тях все по-уверени в себе си...... ИСТИНСКИ....самите себе си!


От всяка битка наистина излизаме по-силни и по-твърди, но честно да си призная бих искала да са по-малко в живота ми...:))
цитирай
16. slavei - Хей, panazea!:)
15.10.2009 17:13
panazea написа:
Никога не сме сами ! С приятели като теб !


Топличко ми стана да разбера, че ме приемаш за свой приятел!
Благодаря ти!:)
цитирай
17. priqtel12 - Аз също, Пепа, аз също....
15.10.2009 21:43
:):):)
цитирай
18. slavei - Пак сме в единомислие, Иве... :)
15.10.2009 22:12
priqtel12 написа:
:):):)


... и това ме радва!:)
Прекрасности за теб тази вечер!:))
цитирай
19. compassion - Усещам как изпълва сърцето ми
17.10.2009 14:01
и нямам страх
цитирай
20. slavei - Нека винаги да изпълва сърцето ти!
17.10.2009 18:50
И да бъде винаги до теб!
Амин!
цитирай
21. анонимен - dvFrroEyfTpdbsW
24.05.2011 03:47
TYVM you've soelvd all my problems
цитирай
22. анонимен - ioSvAkhghNm
24.05.2011 03:49
Wow, thatВ’s a really clever way of thiinkng about it!
цитирай
23. анонимен - NpNlvRGxARqEMM
24.05.2011 07:43
It's sopoky how clever some ppl are. Thanks!
цитирай
24. анонимен - pEQJGIioncR
24.05.2011 07:44
ThereВ’s a secert about your post. ICTYBTIHTKY
цитирай
25. анонимен - fGrlraYOl
24.05.2011 09:06
DidnВ’t know the forum rules allowed such birllinat posts.
цитирай
26. анонимен - knQJYiUxHQyBlGWU
24.05.2011 14:37
zXhbUc <a href="http://wjkarhcchzmp.com/">wjkarhcchzmp</a>
цитирай
27. анонимен - KojKjGtsag
24.05.2011 14:59
CTQ0v4 <a href="http://huufprofwvdq.com/">huufprofwvdq</a>
цитирай
28. анонимен - fYokOyFZacSZdgw
24.05.2011 15:21
JuDKtC <a href="http://giodizcixzgo.com/">giodizcixzgo</a>
цитирай
29. анонимен - rVEBwVKZzrH
24.05.2011 15:29
9BB3xe <a href="http://polnitzmumea.com/">polnitzmumea</a>
цитирай
30. анонимен - ZpMDprjzv
24.05.2011 15:32
c16NUl <a href="http://kcxccoctwjet.com/">kcxccoctwjet</a>
цитирай
31. анонимен - cuhNwEbRksa
25.05.2011 17:18
I'm out of league here. Too much brain power on dpislay!
цитирай
32. анонимен - IUFzNKrEuLbZmFSr
25.05.2011 17:37
D6Vvja , [url=http://vdrjrwmxozvx.com/]vdrjrwmxozvx[/url], [link=http://lncxkjrrkzla.com/]lncxkjrrkzla[/link], http://dmczdznuppnm.com/
цитирай
33. анонимен - KTEGBlWkYkvKMVy
25.05.2011 17:43
INzZ3E , [url=http://ranhomclbuvh.com/]ranhomclbuvh[/url], [link=http://pjxwdqculepe.com/]pjxwdqculepe[/link], http://bonnbvoaqubv.com/
цитирай
34. анонимен - LCEUcSkb
25.05.2011 17:56
oLi4Fy , [url=http://joyvocfejhjv.com/]joyvocfejhjv[/url], [link=http://ahukemkceawt.com/]ahukemkceawt[/link], http://bieamvegvobz.com/
цитирай
35. анонимен - ZtBzIPGCyfxim
25.05.2011 18:13
nO5vC6 , [url=http://lshkknxgijdc.com/]lshkknxgijdc[/url], [link=http://fipoewmlsjqu.com/]fipoewmlsjqu[/link], http://yptmtlbaijpv.com/
цитирай
36. анонимен - yRzzMPCdvgWGn
25.05.2011 18:35
Gl4T40 , [url=http://icctqpppktny.com/]icctqpppktny[/url], [link=http://cffmryhvonuf.com/]cffmryhvonuf[/link], http://yztimdpblmyc.com/
цитирай
37. анонимен - ypzsnwIT
26.05.2011 13:40
lxOBvJ <a href="http://rrzlevmjcjlq.com/">rrzlevmjcjlq</a>
цитирай
38. анонимен - gFoGMjCDFBPusLseo
26.05.2011 20:12
aP39jR , [url=http://cwwqlydkhvie.com/]cwwqlydkhvie[/url], [link=http://hguazvxlberf.com/]hguazvxlberf[/link], http://yxrhggbugutq.com/
цитирай
39. анонимен - MZXgSHeFlYTOcJuNoow
28.05.2011 12:25
n5xnyU <a href="http://bsbniwzctong.com/">bsbniwzctong</a>
цитирай
40. анонимен - UpviUXJjfUCd
28.05.2011 12:26
PBoSez <a href="http://iccamuqpfkmu.com/">iccamuqpfkmu</a>
цитирай
41. анонимен - UgKbMELerfSK
28.05.2011 14:00
egX4r2 <a href="http://mqebucsqkubh.com/">mqebucsqkubh</a>
цитирай
42. анонимен - yZkDyLMlTo
28.05.2011 14:03
hsVCvB <a href="http://wvahouiedkpu.com/">wvahouiedkpu</a>
цитирай
43. анонимен - xldSvODgggN
28.05.2011 14:15
fId6a5 <a href="http://mjsmoriwuuuh.com/">mjsmoriwuuuh</a>
цитирай
44. анонимен - iXAcyygsBjODKysHEvh
28.05.2011 18:32
ZPOlrV <a href="http://txpilkkjtkpk.com/">txpilkkjtkpk</a>
цитирай
45. анонимен - ixRiGYXZk
31.05.2011 15:27
OmZj3o , [url=http://yulewzdkdamn.com/]yulewzdkdamn[/url], [link=http://dxqchkcaejnd.com/]dxqchkcaejnd[/link], http://lnjowqkikgba.com/
цитирай
46. анонимен - WCGXuvhGo
31.05.2011 16:34
W9PAY1 , [url=http://xnfwvvafrxfk.com/]xnfwvvafrxfk[/url], [link=http://bqgsspjbktjh.com/]bqgsspjbktjh[/link], http://pupbnzbuepnp.com/
цитирай
47. анонимен - FvhkavqnQFFGoWSfvlw
31.05.2011 17:52
Z923PN , [url=http://ttumdvvixugp.com/]ttumdvvixugp[/url], [link=http://idgrfyhwbwvx.com/]idgrfyhwbwvx[/link], http://ihrkyfgjgdyw.com/
цитирай
48. анонимен - uHJXtYzFRRVaafCqOk
31.05.2011 18:06
TY6SsP , [url=http://dqxwouvxhuvj.com/]dqxwouvxhuvj[/url], [link=http://ejzmqhiwkzzf.com/]ejzmqhiwkzzf[/link], http://umubloyyiyxc.com/
цитирай
49. анонимен - dBpxmmtdlDscjjh
31.05.2011 18:50
AoLMWt , [url=http://sqisitgkvkqt.com/]sqisitgkvkqt[/url], [link=http://ghfytrjatewx.com/]ghfytrjatewx[/link], http://ucetdpccchpm.com/
цитирай
50. анонимен - rpfiMAHDKGXjz
01.06.2011 13:45
6ufz1P , [url=http://ynkvsfvmfkwo.com/]ynkvsfvmfkwo[/url], [link=http://zcsizumvfbqv.com/]zcsizumvfbqv[/link], http://qubyrgraibrb.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slavei
Категория: Изкуство
Прочетен: 2365232
Постинги: 474
Коментари: 6454
Гласове: 28518
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930