Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2010 23:12 - Ново начало
Автор: slavei Категория: Изкуство   
Прочетен: 2377 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес е прекрасен, снежен ден! Усмихнат, лъчист, топъл!
През прозореца на всекидневната, където съм се настанила удобно, слънчев лъч нежно и игриво гали лицето ми, продължава по-настойчиво и прониква в душата ми. Предизвиква усмивка на устните ми и ме кара да се радвам на всеки един миг от живота.

Разсеяният ми поглед обходи набързо и обгърна все повече разлистващите се и красиви в новата си премяна дръвчета, които се намират точно пред прозореца ми, а уханието им се долавя все по-често и все по-силно. Птички пеят, жужат пчелички... Усеща се пулса на земята, цялата природа се събужда и възражда за нов живот, за ново начало. Ново начало ли казах? Да! Ново начало, което всеки един от нас може да постави в своя живот.

Да се освободи от старите връзки и окови, болка и обида, съмнения и страхове, които в даден момент от живота му са причинили страдание, в резултат на разрушени красиви взаимоотношения или предателства от приятели или пък нещо друго. И свободен без товара на разочарованието и омразата да продължи напред с нов поглед и ново възприятие относно своя живот.

Съзнавам - звучи добре като идея и е лесно, най-вече на думи и на "хартия", т.е. на монитор, но на практика е къде-къде по-трудно за изпълнение. От собствен опит знам. И все пак, както имам един любим израз - "няма нищо невъзможно", напротив всичко е възможно на този свят, така че и тази промяна може да се осъществи, това ново начало може да се постави, достатъчно е силно да го желаем, да имаме вяра в Бог и да постоянстваме в преследване на желанието си до пълното му изпълнение. Само по-този начин можем да простим, за да се разделим с тази бавна, но сигурна "отрова", която поразява човешката душа - омразата, завистта, егоизма.......И тогава наистина можем да поставим, онова ново начало, което възражда любовта и доброто в човека, така както се възражда за нов живот и природата около нас!

Убедена съм - всеки може да го стори, защото всеки е творец на собствения си живот и пише с огнена писалка собствената си житейска история. И всекидневно прави своя избор в каква посока да твори - добро или зло и как да изживее всеки един ден, подарен му на тази земя!

Нека да ги изживеем по нов начин, с много вяра и любов в сърцето!

Пепа Пенева - slavei

image




Тагове:   начало,   ново,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. priqtel12 - "Нека да ги изживеем по нов начин, с много вяра и любов в сърцето!"
15.01.2010 18:11
Чудесно предложение и пожелание, Пепа!
Толкова е важно да простим, да се освободим от товара на болката, егоизма и разочарованията и да тръгнем напред с чисти сърца......Можем и да не го направим, да се оставим на инерцията и да преминаваме просто през дните си като някакви сенки..Но заслужава ли си това? Не, смятам аз! За да не оставяме душите си бавно да умират , малко по малко, всеки ден; трябва да направим усилие и да тръгнем напред начисто....Трудна е първата крачка, после ще хванем ритъма, сърцето ще ни го подскаже. ..
Поздрави за чудесния постинг!
цитирай
2. mamas - Трудно е
15.01.2010 21:55
всяко ново начало...
Но пък носи надежди!
Поздрав и от мен, Пепи!
цитирай
3. анонимен - поздрави,Пепи!
15.01.2010 22:43
<br><br><center><a Title="Funscrape.com Flowers Wishes Comments" href="http://www.funscrape.com/Comments/Flowers_Wishes.aspx"><img src="http://i567.photobucket.com/albums/ss114/aadi1295/funscrape/flowerswishes/301.gif" alt="Funscrape.Com" border=0><br><br>Funscrape.Com | More Flowers Wishes Comments</a></center>
цитирай
4. ivesa - Извисяване на душата е прошката,Славейче...
16.01.2010 13:01
Когато прощаваме на някого,освобождавме себе си от тежък товар,от болката,която сме изпитали,заради нещо,което ни е обидило.При обидчивите хора се случва по-често,а това е нездравословно.Поздрави за хубавите призиви,които си направила!
Новото начало е въпрос на личен избор.Животът на човека е последици от непрекъснатите лични избори,които прави.Хубав уикенд ти желая!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slavei
Категория: Изкуство
Прочетен: 2357754
Постинги: 474
Коментари: 6454
Гласове: 28518
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031