Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2010 16:40 - Трудните моменти
Автор: slavei Категория: Изкуство   
Прочетен: 2304 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 16.01.2010 16:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На всеки от нас се налага да преодолява препятствията, възникнали по време на пътуването ни, докато сме тук на тази земя. Нека не се отчайваме, ако точно в този миг имаме проблеми и нещата не се случват, както бихме искали, не следват предварително очертания от нас план. Няма нищо случайно... Не случайно преминаваме през тези изпитания, не случайно животът ни ги поднася и въпреки, че са тежки, нека не губим вярата си, че ни предстои нещо много по-добро за в бъдеще, че всъщност ни предстои най-доброто и ние трябва да преминем, за да станем не само по-силни, по-смели, но и по-добри. Защото преодолявайки всяка възникнала пред нас трудност ставаме по-силни, учим поредния си житейски урок, подготвяме се за следващото предизвикателство в живота ни, именно, защото животът ни е една постоянна борба за преодоляване на тези изпитания. В Библията е записан следният стих: " Не е ли земният живот на човека борба за воюване?" Да, борба е, и то всекидневна! Да, воюваме, и то всекидневно, срещу толкова много неща, най-вече със себе се, но това е друга тема. И за да побеждаваме в битките наистина трябва добре да сме въоръжени със сила, любов и търпение.

Истина е че, за да израсте една гъба и е необходима една нощ, но тя е крехка, нежна, не може дълго да издържи. Много лесно, без никакво усилие можем да я унищожим винаги, когато решим да го сторим. Докато за огромния и мощен дъб е необходимо дълго време, за да израсте - години..., но е величествен, силен, непоклатим, устоява срещу всяка буря, дори ураганни ветрове не са в състояние да сломят неговата съпротива и да го унищожат.

Никой от нас не би желал да бъде като крехката гъба - беззащитен и слаб, а бихме желали да притежаваме силата и несломимия дух на дъба, за да се справяме и преодоляваме успешно трудните мигове в нашия живот.

А и знаем, че " това, което не ни убива, ни прави по-силни!", така че изпитанията, които несъмнено идват в живота на всеки един от нас ни правят и по-силни, и ни подготвят за следващата битка - с една дума, колкото и странно да звучи и нереално за някой - те са за наше добро!!!

Вярно е, не е лесно, когато преминаваме през тях - страдаме, съкрушават духа ни, понякога се отчайваме - с една дума - боли..., но това е за момента. Нека в такъв момент не забравяме следните стихове от Библията, които лично на мен ми дават огромна сила и мощ, за да се боря с тежките моменти. Ето ги и тях:
"Никое изпитание не се вижда на времето да е за радост, а е ТЕЖКО, но после принася правда, като мирен плод за тези, които са се обучавали чрез него! " и другият стих: " Никакво изпитание не ви е постигнало, освен това, което може да носи човек, обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, за да можете да го издържите! "

Като преодолеем, обаче, изпитанието и си направим равносметка, обръщайки се назад, разбираме, че нещо сме научили, излизайки от тази ситуация, извлекли сме си поука, която ще ни е необходима за в бъдеще, усвоили сме урока и не на последно място, освободили сме се от някакъв недостатък.  Може мъничко, но в нас е настъпила промяна и тази промяна винаги е за наше добро, дори и в момента да не осъзнаваме пределно ясно този факт.

Така че бъдете силни и смели, не се поддавайте на отчаянието, а запазете вярата и любовта в сърцето си. Те са тези, които ще ви помогнат. Помолете се, усмихнете се, дори и да ви се струва трудно и слънцето на правдата ще грейне в душата ви и ще освети най-тъмните и мрачни кътчета и ще прогони най-мрачните и тъмни мисли от съзнанието ви.

Молитвата, усмивката, вярата, любовта, добронамереността винаги отключват в нас най-добрите и чисти намерения и желания, готовността ни да даряваме, да обичаме, да помагаме, да проявяваме търпение и да влагаме разбиране.
Усмихнете се, радвайте се, обичайте се и не забравяйте:

Нищо в този свят суров
не се постига без Любов!
Даже битка в мрачни дни,
по-лесно се печели, щом
Любов в сърцата ни гори!

Пепа Пенева - slavei




Тагове:   моменти,


Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mamas - Благодаря, Пепи!
16.01.2010 16:44
Съвсем навреме достигнаха до мен думите ти...
цитирай
2. priqtel12 - Трудните моменти
16.01.2010 21:20
ни каляват, но понякога така боли.......иска ми се понякога да можех да отменя децата си в поредния такъв момент, макар да знам, че не е възможно....всеки сам трябва да научи урока си....
Но се надявам, че поне съм ги научила да правят нещата с любов! Дано да съм успяла, заради самите тях, а и заради себе си-за утешение.
Поздрави и прегръдки!
цитирай
3. ivesa - Всеки има своите трудни моменти
17.01.2010 18:16
От начина,по който ще ги преодолее,зависи успехът.Поздрави!:)))
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Много си права,
18.01.2010 00:13
никога не се поддавам на отчаянието и се боря за да преодолея препятствията. Има и друго, за което може би не знаеш. Когато си много закъсал, бог пак помага, ако сам не можеш да изплуваш, но иска да види усилие, да види че се отказваш от своето щастие или рахатлък в името на нещо по-голямо и възвишено.Тогава изведнъж излиза спасителното решение, някак като случайна среща, мисъл или помощ от непознат за теб човек.
цитирай
5. tit - "Никое изпитание
18.01.2010 09:18
не е по тежко от това, което може да носи човека!" - така е!
Като го преминем, даже ни е весело после!:)
Но в мига на тежестта ни крепи вярата!
Хубава седмица!:))
цитирай
6. анонимен - Знаеш ли коя е короната в края на препятствието?
19.01.2010 09:08
Възможността да помогнеш на следващите след теб с опита си, с възможността да им протегнеш ръка и да ги научиш на мъдрост - стига да поискат да чуят! Поздрави, Славей! Много хубаво насърчение!
цитирай
7. plamenshopov - Йов!
29.01.2010 03:22
Йов 7:1 Земният живот на човека не е ли воюване? И дните му не са ли като дни на наемник?
цитирай
8. nadezda - Само чрез търпение и смирение можем ...
10.02.2010 16:16
Само чрез търпение и смирение можем да получим подкрепа от Бог!Но аз се бунтувам напоследък,впреки,че знам кое е првилно!Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slavei
Категория: Изкуство
Прочетен: 2357975
Постинги: 474
Коментари: 6454
Гласове: 28518
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031