Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2014 06:28 - Германия няма да повдига въпроса за Крим в Европейския съд и няма да подава иск против Русия.Порошенко унищожава гражданско население и разрушава мирни градове
Автор: kenefski Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1207 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 28.07.2014 06:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Такова заявление направи пред журналисти представителката на правителството на Германия - Кристиане Вертц. Германският политолог Хенинг Шрьодер коментира:
  -- Германия не може да подава иск в Европейския съд.
  Такъв може да бъде подаден от Крим. Затова от юридическа гледна точка е непонятно, че такъв иск въобще може да има.
   В същото време германското правителство от началото на украинската криза се опитваше да изпълнява посредническа роля за да изведе ситуацията от задънената улица. Необходимо беше да започнат преговори. Канцлерът Меркел и министърът на външните работи Щайнмайер се изказаха с такива предложения, но те не бяха възприети.
   Крим се присъедини към Русия в резултат от референдум, на който 97% от жителите на полуострова гласуваха за влизане в състава на Русия. На всички срещи и дискусии със западни политолози, в това обвиняват Русия, уж с това започнал конфликта, което не отговаря на действителността.
   Нещо повече, сега Крим би се оказал в същата ситуация, както и югоизточните региони на Украйна, където армията на Порошенко унищожава гражданското население и разрушава мирни градове.
  - Крим е признат като част от територията на Русия и мнозинството от населението, независимо от резултатите от референдума, заявиха за желанието да получат руска гражданство и вече са го получили.
  
Сега главното е конфликтът да бъде прекратен, да бъдат спрени военните действия, да започне мирен процес, възстановяване на разрушените сгради. Сега Крим не е в дневния ред, ако въобще този въпрос изникне по-късно.
   В последно време западните медии практически не съобщаваха за войната в югоизточните региони на Украйна, сякаш тя не съществува.
   И само след катастрофата на малайзийския Boeing 777 отново заговориха за примирие. Между другото, президентът Путин в изказването си заяви, че ако примирието не беше нарушено от Киев, то нямаше да има катастрофа. Защо Западът не може да окаже влияние на Порошенко, но иска Русия да окаже влияние на въстаниците?
  - Президентът Путин е абсолютно прав. Ако не беше войната, нямаше да има свален граждански самолет.
  
Сега трябва да намерим политическо решение, Европейският съюз трябва да се опита да влияе на ситуацията като поиска двете страни да предадат оръжието.
   Но групите, защитаващи Донецк и Луганск, не се контролират от Русия, което усложнява ситуацията.
   Проблемът на Русия е в това, че тя трябва влезе в контакт с тези групи.
  
Русия ни е нужна, това е наш партньор в преговорите, и в това се заключава политиката на германското правителство.

---------------------
   http://bulgarian.ruvr.ru/2014_07_27/Germanija-njama-da-povdiga-v-Evropejskija-sd-temata-za-Krim-7950/




Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kenefski
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 633287
Постинги: 373
Коментари: 299
Гласове: 988
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031