Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2006 17:26 - Нуждаем ли се от вяра?
Автор: slavei Категория: Изкуство   
Прочетен: 5080 Коментари: 33 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
              Какво е вяра? - нашата дълбока вътрешна убеденост, че има неща, които не виждаме, но, за които сме сигурни , че съществуват.

              Например, Любовта - не я виждаме с очите си, защото ТЯ е състояние на Духа, но със сигурност знаем, че съществува, дори и все още да не сме я срещнали, вярваме, че един ден ще я срещнем именно, защото сме сигурни, че я има.
              Това е вяра. Не сме я видяли, но знаем, че съществува.
              Както и Бог. Никой, никога не Го е видял, но сме убедени, че Той съществува. Или поне някой от нас са убедени в това.

              Вярата е много важен фактор в живота на всеки един човек. Едва ли има човек без вяра. Без нея животът ни би бил невъзможен.Тя е тази, която ни дава сили да реализираме желанията и целите си. Да преследваме копнежите и мечтите си. Изгражда онези толкова ценни и необходими качества, от който се нуждаем за постигането на тези цели и стремежи. Без нея не бихме били това, което сме всъщност днес.

              Вярата, заедно с любовта е движещата сила на целият ни вътрешен свят и на всичките ни действия и постъпки, относно заобикалящият ни свят. Тя е ключът към истински стойностните и ценни неща. Но, не вярата в Слънцето, в Космоса, във високите технологии, в силата на парите или в силата на властта и други такива измислени неща.
              Истински пълноценната и скъпоценна вяра е вярата в Бог.
              Вярата в Него е мощно оръжие, което мобилизира всичките ни сили за борба с трудностите и изпитанията, пред който сме изправени.
              Човекът с вяра по-леко преминава и се бори с появилите се трудности, има повече увереност и оптимизъм в успешния, победен изход от трудната ситуация, защото знае, че не се бори сам, а с него е самият Бог.
              Вярата е стимул и предпоставка, за да вършим добри дела в живота си. Тя е тази, която живее до последния миг в нас. От нея се ражда и надеждата. Вярваме, че нещата в живота ни ще се подреждат по-възможно най-добрият за нас начин и се надяваме на основание на тази вяра, че това ще се случи и то се случва.
              Ако, нямаме вяра...умира и надеждата.

              Така е устроен човек...да изпитва дълбока вътрешна потребност да вярва - в противен случай настъпва " убиващото" човешката душа, отчаяние. Отчаяният човек не се интересува от почти нищо, не се радва на почти нищо, не намира смисъл в живота, нищо не може да докосне отчаяното, наранено сърце...
              Сърцето без вяра... е пусто...самотно...празно...
              Липсва ли вяра - липсват стремежите, мечтите, целите. Имаме ли вяра - имаме желание за борба, за победа, за истински пълноценен и победоносен живот.

              С вяра търпим по-дълго, роптаем по-малко, обичаме повече.
              Ако, вярваме от сърце всичко, което сме си пожелали и поставили като цел, ще го получим и то в най- подходящият за нас момент.

              Вярата ни дава СИЛИ - да продължим да се борим, НАДЕЖДА - да  не се отчайваме, дори и обстоятелствата около нас да са трудни и тежки, ПОСТОЯНСТВО - да не се отказваме, ако все още не сме получили това, което сме поискали, СМИРЕНИЕ - да не се бунтуваме, да не роптаем, ТЪРПЕНИЕ - да чакаме с вяра, МИР - да сме спокойни, да не нервничим, МЪДРОСТ - за да осъзнаем и да приемем всички тези важни и ценни за нас неща и да ги приложим на дело в живота си.
              Нуждаем ли се от вяра?...
              Всеки сам за себе си преценява и решава в какво и как да вярва.
              Въпрос на личен избор и на свободната воля, която Бог ни е дал.


Тагове:   вяра,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. privateemotions - mmm
29.10.2006 18:20
разбира се...без вяра не може да оцелеем :)
цитирай
2. filip - :))
29.10.2006 20:57
НЕ СЕ НУЖДАЕМ ОТ ВЯРА :)
ТЯ СЛАГА ШАПКА НАД ОБЩЕСТВОТО И Е ВИД ПОЛИТИКА :)
цитирай
3. candysays - ох, мойто момче!...
30.10.2006 10:27
Казвам ти, че бъркаш (и продължаваш) вяра с религия... Това е.
Иначе си прав- относно религията, и ужасните и доста глупави религиозни войни, които все още човечеството продължава да води, за жалост. Но един истински вярващ (не просто религиозен, или фанатично религиозен) човек никога не би пожелал да воюва или да убива в името на вярата си... Няма как да е иначе.

Поздрави :)))
цитирай
4. mishlence - :)
30.10.2006 10:51
Вярата наистина дава сили. Без вяра не можем да видим красивите неща. Вярата е първата стъпка към любовта. Вярата ти помга да видиш това, което си мечтал, това което си искал, това което ти е било най-скъпо..
Вярваш ли, помагаш на желанията да станат реални.
---
Мравките не могат да виждат по-далече от 30 см.
Ако вярваха, можеха да видят звездите..
цитирай
5. candysays - Колко си права, slavei!...
30.10.2006 10:54
Така е, както си го написала.
Поне и аз мисля така. А вероятно и всеки мислещ (малко повече) човек......:)

Filipe, ВЯРАТА НЕ Е (И НИКОГА НЕ Е БИЛА, И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ) ПОЛИТИКА. РЕЛИГИЯТА Е (ПОНЯКОГА, ЗА ЖАЛОСТ), НЕ ВЯРАТА... ОСОБЕНО КАКВАТО Е ОПИСАНА ТУК- ВЪТРЕШНО СЪСТОЯНИЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША......

П.С. Не ми се сърди за кратката "лекция", исках просто да изясня въпроса! ;))
цитирай
6. filip - :))
30.10.2006 10:56
haide da razlistim svetovanata istoriq, da poglednem realno na ne6tata i togava da si napravim izvodite :) iskate li? :)
a ako poglednete dnes puk kakvo stava - o6te po-lesno :)
nqma nujda i ot u4ebnici :)
цитирай
7. slavei - Скъпи съблогери!
30.10.2006 14:33
Виждам, че докато ме е нямало се е провела, така да се каже, дискусия. Благодаря на всички, които сте си оставили коментарите.

privateemotions - и аз така мисля, не, а съм убедена, че без вяра няма да оцелеем! :))

filip - с теб не съм съгласна, но не мисля да влизам в спор.Точно вярата, която имам и любовта, която нося в себе си, те са ме научили на мъдрост. От споровете в голям процент от случаите, да не кажа, почти винаги не излиза нещо добро. Всеки държи на своята гледна точка и се стреми да докаже правотата на собствените си думи и погрешното виждане на своя опонент. Вече съм написала в постинга за свободната воля и личният избор. Това е твоето мнение и аз го приемам, така, както приемам и хората с различни възгледи и мнения и в реалния живот!:)

скъпа candysays - благодаря ти много за подкрепата. Както винаги много точно си ме усетила. Писах за онази вяра, която идва от сърцето на човек, повярвал в Исус Христос, такава ,каквато я чувствам и я живея в живота си - със свободата и любовта, която тази вяра ми дава във отношенията ми с околните.
candysays - моля те, да ме извиниш, по грешка изтрих единият ти коментар, като сметнах, че е станала някаква грешка. Едва по-късно видях, че коментарите ти са с различно часово време. Много те моля, извини ме!:)))

mishlence - абсолютно съм съгласна с теб. Много хубаво си го написала. Без вяра не можем да видим красивото в живота и тя ни води към любовта. Благодаря ти, за подкрепата!:)))

Успешен и щастлив ден на всички! :)))
цитирай
8. candysays - Скъпа моя slavei,
30.10.2006 16:16
няма за какво да ми се извиняваш въобще- наистина стана грешка (днес боравя с един доста стар, и странно държащ се компютър ;)) и трябваше дори сама да се сетя да изтрия 2 от коментарите си- мислех, че нещо не се публикуват, и затова накрая видях 3 едни и същи... Съжалявам. Техника, какво да се прави...

Колкото до споровете- и аз мисля същото като теб за тях, и мразя (или поне избягвам) да споря... Освен това те ме изтощават емоционално... Както и да е. Важното е че таз дискусия, която се заформи тук, за вярата, я поизбистрихме мисля. Навярно има полза да пишем и говорим за тези неща... И аз мисля да го правя и занапред, живот и здраве...:)

Поздрави на всички! Вярващи или атеисти...;)
цитирай
9. slavei - Знаеш ли, candysays!
30.10.2006 16:56
И моя компютър се държеше странно. Излизаше ми 2007г. на коментарите. В статистиката също нещо не беше наред. Едва сега вече се оправи!

Радвам се, че се изясни въпросът с коментарите!:)
А, за дискусията - нормално е да се появи такава. Важно е да запазим доброто отношение и да не преминем границите на добрия тон и поведение! :)
цитирай
10. merita - в подкрепа на написаното
15.11.2006 23:16
Какво да ти кажа освен че с написаното докосна тънката струда в мен а именно това състояние на моя дух което е изградено именно на Вярата и Любовта.Няма как да не знаеш че те са част от плодовете на Духа изброени в Галатяни 5 :22-23
В този свят в който властва злото е немислимо да оцелееш без вяра в Бог.Не случайно много хора страдат точно поради липса на вяра и са отчаяни без да намират смисъл за живота си.За себе си мога да кажа че съм щастлива въпреки трудните обстоятелства защото имам духовна храна коятоми дава онзи душевенмир от който имам нужда както и надеждата за новия свят в който щеживее праведнот и мир!
цитирай
11. slavei - Merita,
16.11.2006 00:12
Наистина е трудно в този свят без вяра в Бог. И колкото по-рано го осъзнаем, толкова по щастливи ще бъдем!
Благодаря ти, че ме посети! :)
цитирай
12. анонимен - XRyeQtdWW
24.05.2011 05:05
Walking in the presence of giatns here. Cool thinking all around!
цитирай
13. анонимен - BIiegPdhEHIBPKNE
24.05.2011 05:50
You have shed a ray of suisnhne into the forum. Thanks!
цитирай
14. анонимен - kuajqqVxBpNvdZbbuFE
24.05.2011 09:12
Haha. I woke up down today. YouВ’ve ceheerd me up!
цитирай
15. анонимен - PIowdOXLoGkLZW
24.05.2011 11:16
Now thatВ’s sbutle! Great to hear from you.
цитирай
16. анонимен - ytzuaSZaJoMGFK
24.05.2011 12:30
At last! Someone who understadns! Thanks for posting!
цитирай
17. анонимен - betZgkCJVjU
24.05.2011 15:15
GV7bZ8 <a href="http://kjtujihcavoq.com/">kjtujihcavoq</a>
цитирай
18. анонимен - XACqwcjE
24.05.2011 15:22
j8IHo0 <a href="http://wpnoqndhxewl.com/">wpnoqndhxewl</a>
цитирай
19. анонимен - zRJocdgsJK
24.05.2011 15:23
7hCRyC <a href="http://jrbgdbozpvkk.com/">jrbgdbozpvkk</a>
цитирай
20. анонимен - BjPhypiU
25.05.2011 13:53
q6KsFl <a href="http://evljxsnfjhqe.com/">evljxsnfjhqe</a>
цитирай
21. анонимен - maoNHCXN
25.05.2011 17:40
2fQZLJ , [url=http://fiolpixaaazz.com/]fiolpixaaazz[/url], [link=http://vlgpvgbaxlei.com/]vlgpvgbaxlei[/link], http://brfgvvnctkao.com/
цитирай
22. анонимен - CzORRBAWIcB
25.05.2011 17:52
kPiVzn , [url=http://fqbpsgzzvzuo.com/]fqbpsgzzvzuo[/url], [link=http://uyqrfhflbekz.com/]uyqrfhflbekz[/link], http://flctodikkgrp.com/
цитирай
23. анонимен - jVeGnSexssFZxw
25.05.2011 18:12
yioKcS , [url=http://brwjuestvode.com/]brwjuestvode[/url], [link=http://ugfmbddqxoml.com/]ugfmbddqxoml[/link], http://nxyxfajothei.com/
цитирай
24. анонимен - hVUSpNdHQshrGsZj
25.05.2011 18:41
Pr7QJf , [url=http://mndvnrftguqh.com/]mndvnrftguqh[/url], [link=http://ullvhzziumqp.com/]ullvhzziumqp[/link], http://ovzqcfjkrhel.com/
цитирай
25. анонимен - HUWXcieQnlvNNelr
25.05.2011 18:44
kKLrU1 , [url=http://tcsmiguwjhmt.com/]tcsmiguwjhmt[/url], [link=http://pcfxrumchihi.com/]pcfxrumchihi[/link], http://crfogonzxkeg.com/
цитирай
26. анонимен - LJHMXkWtWZLdxoKtRX
28.05.2011 12:11
aLWD9v <a href="http://shsmiizsqncp.com/">shsmiizsqncp</a>
цитирай
27. анонимен - vvHRtfZaFMXUJubqwX
28.05.2011 14:38
5ErWAZ <a href="http://lepjwdycxbop.com/">lepjwdycxbop</a>
цитирай
28. анонимен - cxoQQbREkKAaOVKi
28.05.2011 14:43
kzT8BL <a href="http://dibqdpthdbiw.com/">dibqdpthdbiw</a>
цитирай
29. анонимен - QHjsAddfPIw
28.05.2011 14:53
aQ4boO <a href="http://nvdtmwexfxbn.com/">nvdtmwexfxbn</a>
цитирай
30. анонимен - bBlsxDYlkrcn
31.05.2011 17:35
6LEDDM , [url=http://uxngnujnwygm.com/]uxngnujnwygm[/url], [link=http://cdyqhpevhzqt.com/]cdyqhpevhzqt[/link], http://ndxjxgetmvbm.com/
цитирай
31. анонимен - xFfJwAQL
31.05.2011 18:11
Snap1w , [url=http://dtczsunfjujp.com/]dtczsunfjujp[/url], [link=http://wbpidsldafsp.com/]wbpidsldafsp[/link], http://dtvpqgkvkdop.com/
цитирай
32. анонимен - oOSVxFPAhXrT
31.05.2011 18:50
Ae8dl7 , [url=http://juwsflboultt.com/]juwsflboultt[/url], [link=http://uyjvnnbgzmym.com/]uyjvnnbgzmym[/link], http://wohddpctvmrn.com/
цитирай
33. анонимен - It is a pleasure to read this
16.01.2012 06:51
Thanks for posting, as I have been looking for this topic for a long time. <a href=http://onlinepharminfo.com/cialis.html>what is cialis</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slavei
Категория: Изкуство
Прочетен: 2365554
Постинги: 474
Коментари: 6454
Гласове: 28518
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930