Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2006 15:35 - На какво да се радваме?
Автор: slavei Категория: Изкуство   
Прочетен: 1824 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 01.02.2007 00:47


                 Животът ни е непрестанна борба. Всекидневно сме изправени пред различни трудности и изпитания и понякога се задъхваме, с последни сили едва ли не се борим за оцеляването си...Недоимък...лишения и в материално и в емоционално отношение. Поради тази причина срещаме агресивни хора, намръщени от недоволство лица, лишени от радост и любов сърца.... за съжаление...И все по-често чуваме някой около нас да задава или ние самите задаваме следният въпрос: "Има ли на какво да се радвам? На кое от всички изброени неща да се радвам? Та животът ми е толкова тъжен и непоносим - как да се радвам?" Тъжна, отчайваща картина...Обезсърчение...отчаяние...отчуждение...студенина между хората...духовна нищета...липса на вяра, липса и на радост.

             За съжаление това е така, но е част от действителността, която ни заобикаля, а не цялата действителност. Това е едната страна...тъжната...нелицеприятната. Виждайки я, преживявайки я се обезсърчаваме и губим радостта от сърцата си, а толкова се нуждаем от нея, защото тя ни зарежда с оптимизъм, увереност, кара ни да се чувстваме живи, енергични, дава ни сили и воля да се борим, укрепва духа и тялото ни. Улисани и забързани, обаче в ежедневните грижи и проблеми, в разрешаването на поредния, сложен житейски казус, често забравяме за нея. Тя, просто липсва в сърцето ни.Там се е настанила тъгата, тъжното настроение доминира през по-голямата част от деня. Загрижени за всеки следващ ден и потънали в проблеми, не виждаме никакво оптимистично решение на нещата. В полезрението ни за дни, седмици напред, а понякога и месеци, като че ли не  се вижда разсейване на тъмните облаци, струпали се над нас. Невесели, тъжни мисли забулват сърцата и лицата ни. Изпадаме в депресивни, стресови състояния. Настъпва безразличието, което противно на радостта  отнема силите и енергията на човек, волята да се бори и побеждава...И това е така , защото в сърцата ни липсва радостта.

             И все пак, въпреки трудностите и препятствията има толкова много неща, на които можем искрено да се зарадваме, нужно е само да се доверим на Бог и ще можем да отделим скъпоценното от нищожното, важното от по маловажното, хубавото от не чак толкова хубавото, красивото от пошлото в живота и тогава ще видим всички онези " малки неща", които ни карат да се усмихваме и носят радост в сърцата ни. Онези неща, които са навсякъде около нас и ни съпътстват от ранна сутрин до късна вечер  и така сме привикнали с тях, че в един момент престават да ни впечатляват, остават незабелязани и ги приемаме едва ли не като даденост. Нещо, което по право ни принадлежи или сме го заслужили. Истината е, че Бог в своята огромна милост ни благославя с тези неща.

             Нека се радваме, че живеем и дишаме въздухът на тази земя, че имаме любими хора до себе си, които да обичаме и да ни обичат. Нека се радваме на нежното " Обичам те" и нека казваме " Обичам те" на любимият, любимата, на детето, на родителите ни, които са до нас и ни подкрепят, дори и в ситуациите, когато грешим, на хората, които наистина обичаме и на които държим. Това носи огромна радост на всички. Нека се радваме на възможността да споделим с любим човек сутрешната чаша чай или кафе.....

             Нека се радваме на най-ценното, с което Бог ни благославя  в този живот -  децата. На нежните детски ръчички, прегърнали ни с толкова много любов....

            Можем да се радваме на всеки нов ден, който е и нов шанс и ново начало, на всяко утро, изпълнено със свежест и настроение, на изгрева... на нежният слънчев лъч, който ни гали и като, че иска да ни каже: " Здравей, приготви се да посрещнеш и изживееш днешният ден с радостно и благодарно сърце, за всичко, което имаш и което ще получиш през днешният ден от твоят Създател"!

             Можем да се радваме на многообразието и красотата на цялата палитра от цветове и багри, които ни носи есента....на  усмихнатият съсед, когото сме срещнали рано сутрин...на загрижеността на приятел.....за това, че виждаме слънчевата светлина.....

            Нека се радваме на всеки нов живот, дошъл на тази земя!
            И на всички " малки неща", които изпълват със смисъл и съдържание целият ни живот. Нека не завиждаме и не мразим и тогава ще имаме радост в сърцата си и усмивка на лицата си и наистина ще се радваме на всяко малко щастие, на всяка топла дума, на всеки поглед нежен, на всяка приятелска ръка, на всеки добър и ценен съвет...защото само, ако имаме радост в сърцето можем да забележим и да  оценим всички тези "дребни неща". " Весело сърце прави засмяно лице" - пише в мъдрата книга - Библията.

             Къде да открием радостта? - тя е там, където откриваме и откъдето получаваме и вярата, и любовта, и свободата и мъдростта...при Извора на Любовта!  А Извора на Любовта е самият Бог!
                                                                          Автор - Jim Warren 

image



Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. adjna - :)
03.12.2006 18:44
:)
цитирай
2. merita - Супер си го написала
04.12.2006 07:54
Това което казваш е на 100% верно Славейче!
Бог е самия извор на Любовта и той иска да сме радостни и щастливи.
Да живеем в последните дни на тази система които са трудни и ти знаеш как Библията ги описва.
Но надеждата и вярата в обещанията които имаме ни карат да не униваме а да стоим будни.
Започвам този ден с оптимизъм и вяра че Бог е до мен! Пожелавам го и на теб!
цитирай
3. slavei - Мерита
04.12.2006 10:55
Да, наистина знаем за "усилните, трудни, последни времена", които са предвидени за хората на земята, но ние знаем в кого сме повярвали и добре помним думите, с които Исус ни насърчава: " Не бой се, само вярвай!" - т.е., за мен те звучат така - независимо от трудностите и проблемите през, които преминаваме, да не се поддаваме на страха и отчаянието, точно защото знаем, че Бог е с нас и е в контрол на всяка една ситуация от нашият живот!
Благодаря ти много за коментара и чудесното пожелание!:)
Радвам се, че си изпълнена с вяра и оптимизъм. Аз ти пожелавам и радостта наред с всичко друго да те съпътства и днес и през всеки твой нов ден!:))
цитирай
4. val - :) Красиво е!
04.12.2006 12:40
В Словото се казваше още: "Радостта в Господа е вашата сила!" - така, че наистина нека се радваме в Господа, в Който сме повярвали, защото Той е ВЕРЕН, ИСТИНЕН и ЖИВ Бог! Ако сме стъпили здраво на Канарата Христос, никакви житейски бури няма да ни потопят!
Поздрави!
цитирай
5. slavei - val
04.12.2006 13:08
Да! Канарата Христос ни дава сили да преодоляваме бурите житейски и да излизаме победители от срещите си с тях, защото Исус вече победи!

" Не се съмнявай ще победиш
щом меча на Духа държиш,
че Господ вече победи
и победата на теб дари!"

Благословения и поздрави и за теб от сърце!:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slavei
Категория: Изкуство
Прочетен: 2358050
Постинги: 474
Коментари: 6454
Гласове: 28518
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031