Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2007 12:08 - Защо живея на света?
Автор: slavei Категория: Изкуство   
Прочетен: 11562 Коментари: 56 Гласове:
0




image                                
                                   
Големият, Вечният въпрос!
Всеки живял на тази земя, от древността до наши дни си е задавал този въпрос: " Защо живея на света? Какъв е смисъла на животът...и още много, и подобни въпроси....

Аз, разбира се, не правя изключение...
Задавала съм си неведнъж този въпрос, в търсене и получаване на отговор, онзи отговор - верният, точният, истинският, който ще ми внесе разбиране и яснота, който ще ми донесе удовлетворение и мир!
Изброявах различни случаи, ситуации, хора, заради, които съм тук на този свят. Не пропусках да подчертая като сериозен аргумент и собственото си усъвършенстване, в смисъл духовното ми израстване, тъй като аз лично смятам, че това е особено важно в живота на всеки човек, защото духовното усъвършенстване и израстване, предполага разширяване на вътрешният светоглед, осъзнаване и спазване на духовните закони, които съществуват в невидимият свят, но рефлектират във физическият свят, т. е. върху нас.
Не е никак за подценяване, че спазването на тези духовни закони, изграждат и определят ценностната ни система, добродетелите, които са ни необходими, за да живеем в един по-добър свят!

И въпреки всичко, което изброявах - различните причини, ситуации, в които съм попадала и в които " евентуално " бих могла да бъда за в бъдеще, не успяваха да ми дадат този отговор, струваше ми се, че пропускам нещо много важно, нещо съществено, нещо без което не бих могла да извърша всички изброени, а и не изброени тук неща.
Сравнявах ситуацията със заболяването на един болен, на когото се лекува не причината за възникването на болестта, а симптомите...
С една дума, дълбоко в мен оставаше празнота, не успявах да открия отговора, да хвана нишката, но пък бях изпълнена с копнеж да го открия!  Явно това е нашият естествен, вътрешен стремеж, който Бог е вложил в нас, за знания, за изследване, разкрития, за създаване - творческото начало в нас!  Вътрешен стремеж и към духовно извисяване на вътрешният ни човек!

Безспорно трудно ни е сами да проумем тези вечни истини! Нуждаем се от мъдрост, за да проумеем по ясно нещата...а и хората около нас са повече питащи, отколкото отговарящи!
Но това се променя в момента, в който помолим Бог за тази необходима ни мъдрост! Когато разберем, кой е Бог? Какви са Неговите характеристики? Какви са Неговите изисквания към нас, хората и какво може да ни даде, започваме да осъзнаваме и да получаваме отговор на питанията си, и то не какъв да е отговор, а точният, истинският! Защото черпим директно от Извора на Живота - Там където има в изобилие и мъдрост, и знание, и сила, и чистота....

И колкото повече опознаваме и се сприятеляваме с този Творец, толкова повече празнотата в сърцето се стопява, защото се изпълва с радост, хармония, мъдрост и....любов!
Любов ли казах? Да, май съм на крачка  да разбера истината - т. е. да получа отговор на вълнуващият ме толкова дълго време въпрос....и Успях! Разбира се, не сама - с помощта на Бог!  Едва тогава, молейки за мъдрост,  осъзнах и " видях ", че ние сме най-великото, Венецът на Божието творение! И както едно дете, лишено от свойте родители, изпитва болезнено липсата им, така и ние, отделени от небесният Баща, изпитваме празнота и неудовлетвореност, с една дума - не можем да бъдем истински щастливи!

Неоспорим факт е, че наистина сме тук, за да помагаме, състрадаваме, да насърчаваме, да утешаваме, да прощаваме, да вдъхновяваме, да излъчваме нежно ухание и аромат, защото наистина всичко това придава смисъл на животът ни, но Истината е, че не бихме могли да извършваме всички тези благородни и добри деяния, ако нямаме ЛЮБОВ!
" И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите,
и ако предам тялото си на изгаряне, а Любов нямам,
никак не ме ползва! "  -  Коринтяни 13 : 3 ст.
Слава Богу, най-накрая открих онова истинското, същественото, което пропусках, открих отговора на Вечният въпрос:
" Защо живея на света? "  -  СЕБЕ СИ С ЛЮБОВ ДА УКРАСЯ! А Бог е Любов!
Всичко друго - и нежността, и състраданието, и загрижеността, и прошката, и милостта, и утешението, и търпението и силата и......са производни на Любовта!
Имам ли Любов - всичко имам...
Липсва ли Любов - " аз съм станал мед що звънти, кимвал що дрънка  "- т.е. нищо не съм!
" По това ще познаят, че сте Мои ученици,
ако имате любов помежду си! "   -   Иоан 13 : 35 ст.

Това, ако успеем да сторим,  наистина ще се изпълни със смисъл пребиваването ни тук, на тази земя и ще знаем: 
Защо живеем на света?



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. melsun - Много хубав пост!:))
16.07.2007 16:17
И аз самичка стигнах до този извод!Любовта е най-важното в този живот!Любов към себе си,любов към ближния,любов към Бог(който е вярващ).
Аз да си призная не съм вярваща в Бог. Не го приемам по този начин,както вярващите,но не го и отричам.Вярвам в нещата,които виждам,докосвам и усещам.А смело мога да кажа,че вярвам в Любовта.Тя е моят Бог!А щом Бог е Любов?Тогава?
цитирай
2. slavei - Много хубави, последователни разсъждения, относно Любовта!
16.07.2007 18:22
"...А смело мога да кажа,че вярвам в Любовта.Тя е моят Бог!А щом Бог е Любов?Тогава?"
Тогава, Мелсън, всеки, който вярва в Любовта - онази Истинската, която не завижда, не обижда, не наранява, не нагрубява, не одумва, не осъжда......носи Бог в сърцето си, дори и в момента да не му изглежда така!
И това е така, защото съм убедена, че като Негови творения, във всеки от нас е посято зрънцето Божествена любов, въпрос на време е кога ще разцъфти....
Беше ми приятно да споделим мисли, Мелсън!:)
Усмихната вечер!:)*
цитирай
3. zari - Подписвам се с две ръце под такъв постинг!
16.07.2007 20:16
Много пъти б-р-а-в-ооооо!
цитирай
4. slavei - Благодаря, Зари!
16.07.2007 21:27
Спокойна и щастлива вечер, Ви пожелавам!
цитирай
5. iveta73 - Има много голяма истина в постинга
16.07.2007 22:00
Всичко което Бог ни дарява е много ценно за всеки от нас, но не всеки може да ги оцени.Това, че Той ни призовава да се обичаме и да има любов помежду ни е много голяма ценност.
Но макар , че времената са тежки и трудни ние знаем едно- трябва да сме твърди и да отстояваме вярата си до край.Мисията ни няма да приключи докато нашия създател не прецени.А ние трябва да се стараем да се усъвършенстваме още и още.
Много ми хареса постинга ти.Поздравявам те .Желая ти лека и благословенна вечер:)
цитирай
6. deninosht - !:)
17.07.2007 08:49
Нуждаем се от мъдрост, за да проумеем по ясно нещата...а и хората около нас са повече питащи, отколкото отговарящи!
...................................................

Поздрав!:)
цитирай
7. slavei - Иве, много, много си права!
17.07.2007 10:04
" Всичко което Бог ни дарява е много ценно за всеки от нас...."
А Любовта, която е излял в сърцата ни е най-ценното!
Напълно съм съгласна с теб, че дори и в трудни моменти трябва да бъдем силни и да отстояваме вярата си. Както праведният Йов!
Иве, пожелавам и на теб, и на себе си, а и на всички, които преминават през изпитания, да имаме търпението на Йов, вярата на Авраам, силата на Йосиф, послушанието и смирението на Исус!
Благодаря, че ме посети!:)*
Приятно ми е да общувам с теб!
Поздрав за теб и Ели!:)**
цитирай
8. slavei - :))
17.07.2007 10:09
Благодаря за коментара, deninosht!
Радвам се, че се отби!
Усмивки и вълшебни мигове ти пожелавам днес!:)*
цитирай
9. injnina - Поздрави!
17.07.2007 19:09
За Любовта!
цитирай
10. slavei - Благодаря, Нина!
17.07.2007 19:56
Свежа и прохладна вечер ти пожелавам!:)**
цитирай
11. leif - ;)))))
17.07.2007 20:06
Сътворена по „Божи образ и подобие", човешката душа започва еволюцията си, чиято цел е да разкрие Божеството в себе си, в събратята си -хората и в целия живот на обкръжаващата природа. Животът започва да изгражда индивидуалността, способна да мисли и обича, способна на саможертва и подвиг.
цитирай
12. slavei - Привет, Леиф!
17.07.2007 20:33
Да, животът със своите казуси, наистина изгражда характера на всеки един от нас, но мисля си, за да е способна една душа на саможертва и подвиг, и за да може да обича, от изключително значение е животът и да бъде, изпълнен от Любовта, тази, дето идва от Създателя на Вечността!:)
Благодаря, че намина, Леиф!
Щастлива вечер ти желая!:)
цитирай
13. darkanion - :):):)
17.07.2007 23:16
Много хубав постинг. Без съмнение. :)
Та, Любовта казваш...
Нека, без да казвам какво мисля, само да задам един въпрос: какво ако Бог го няма, измислица е, а ние живеем просто защото някаква си зигота се е развила, станала е на човек, който е отраснал в среда, от хора, всички които вярват във вечеността и живота след смъртта, за да има някакъ смисъл да живеят..
Може би не се изразих правилно, но това, на което силно държа е, че съзнанието на човек, както написах в един постинг на Леиф, се гради отще от раждането му - от заобикалящия го свят и от собствените му мисли. И друго мисля - всеки цвят, който виждаме, всеки звук, който чуваме - всичко което преживяваме дори в момента - те ни карат да променяме линията на мисленето си (да мислим)...
Така че какво е Любовта? Какво е добината на човек? Просто начин на живот, който си е избрал човекът, заради неговите мисли.

А ще разберем ли Истината? За нея специално съм писал в един постинг, ако искаш, славей, намери го... От по-старите ми е..


Предварително се извинявам :)
цитирай
14. ellinor - Хей Славейче
18.07.2007 00:17
много точно си се изразила относно пустотата в човешкото сърце и кой е Този, който може да го изпълни със смисъл и живот :). Единствено Любовта, която можем да познаем истински, само ако обикнем Бог в сърцата си може да преобърне сърцата и душите човешки! И да влее така необходимото ни жизнено дихание. И осъзнавайки силата на Любовта и нейното вдъхновяващо въздействие човек е по-жив от всякога...
Поздрави за чудесния постинг!
цитирай
15. slavei - Привет, Илиян! :)
18.07.2007 00:32
Много въпроси е породил постинга у тебе...:)
Ще се опитам да ти отговоря....
факт е, че заобикалящата ни среда до голяма степен определя и начина ни на мислене, оттам се раждат и действията, и постъпките ни, а оттам пък и последиците, които носим от извършваните от нас действия. Още по неоспорим факт е, че цветовете, музиката или нещо подобно не могат да променят мисленето ни в отрицателна посока, така, че това не е нещо съществено, дали синия, зеления, или оранжевия цвят променят начина ни на мислене, те няма да ни подтикнат да извършим нещо лошо, но хората определено могат да ни повлияят, ако нямаме достатъчно мъдрост и сила.
В това отношение избора е изцяло наш, тъй като Бог ни е подарил свободна воля - ако изберем да се обучаваме от Книгата на Любовта - Библията, което е Божието Слово, ще имаме тази мъдрост и сила, и ще можем да постъпваме мъдро и разумно, и ще берем добри и сладки плодове.
Ако пренебрегнем тази Божествена мъдрост, т.е. Божият Авторитет, ще си носим и последствията. В живота често ни се налага да правим избор, това е един от тези случаи.

Що се отнася до Любовта - тя не е само чувство, нещо повече е, тя е отношение, начин на живот и се практикува всекидневно...
Най-доброто пояснение, какво представлява Любовта, е записано и се намира в 1 Послание към Коринтяните 13 глава. Тъй като текста доста е дълъг, няма да го пиша тук, ще оставя, ако имаш желание да си го прочетеш.....

И накрая, знаеш ли какво говори Библията по отношение на тези хора, който предполагат или смятат, или са убедени, че Бог е измислица, че не съществува. Ето това са точните думи, записани в 14 псалом, 1ст: " Безумният рече в сърцето си: " Няма Бог ", така, че това предположение го отхвърляме, за да не влезем в ролята на безумни...
И най-накрая, задавал ли си си въпроса откъде дойде и кой е сътворил въпросната " зигота ", за да се развие....нали все Някой трябва да я сътвори....:)

Дано да съм успяла да ти отговоря поне на някои от въпросите, Илиян!:)
Спокойна вечер ти желая!:)*
цитирай
16. slavei - Елинор!
18.07.2007 00:51
Знаеш, че ми е приятно, когато ме посещаваш, нали? Както винаги правиш съдържателен коментар, и допълваш чудесно темата!
Написала си го прекрасно! Благодаря ти!
И нека тази Истинска Любов бъде винаги в сърцата ни!
Лека и спокойна нощ ти пожелавам!:)**
цитирай
17. darkanion - :)
18.07.2007 02:21
Грешно си ме разбрала, славей. Това са просто аргументи, които подкрепят антитезата на на постингът ти. :) Както казах - не съм казал моето мнение.
Достигнал съм и до двете крайности - и духовната (тя не е толкова много "крайност", но пък голяма част се "опирах" на нея) и материалната. И първо беше духовната. И сега съм това, което съм, заради нея. Защото съм започнал да се осъзнавам с нея.
И от миналата година съм преминал на недуховната страна на живота. Просто безверие във всичко духовно..
Сега пак доста по-духовен, отколкото бях преди 4-5 месеца

Относно Библията - нея са я писали хора... :) Това ми изказване обаче не искам да тълкуваш като отрицание на Книгите. Защото не е.

Относно зиготата; и всичко - химия. Химия, химия, химия и пак химия. И още въднъж химия. Всяко нещо е химия. Ние сме химични елементи.
Антиаргумент на предишния абзац - откъде идва тази химия?
цитирай
18. ninaantonova - Бог е любов,
18.07.2007 08:29
и ние сме тук и сега, за да прославим тази любов. И мисля, че всеки който се ражда на тази земя има определена мисия, И да се научи на състрадание към ближния си и на любов към него.
Естествено не е само това, ти много точно си го написала.
Приятен и усмихнат ден. Нина
цитирай
19. slavei - Хей, Илиян...ти не спиш ли.....:)*
18.07.2007 10:30
Твърдата ни убеденост, особено в духовен аспект, т.е. за нещата, които не се виждат, идват от Вярата, а вярата е дар от Бога. Тя е дълбоко вътрешно убеждение, състояние на Духа.
Но преди да получим тази вяра, предшества път на колебания, съмнения, търсене, задаване на въпроси и желание да получим евентуалните отговори......и целта на всичко това е да спрем да се лутаме и да преминаваме, както ти се изразяваш от едната до другата крайност.
Извини ме, Илиян, доколкото разбирам от коментарите ти, ти си в такъв точно период...на колебание, търсене, съмнение.....мога да те поощря.
Дерзай...и бъди сигурен -" Който търси, намира, който иска получава! " - не спирай да търсиш и ще откриеш безценно съкровище.....:)
И още нещо, всички книги са написани от хора, но Библията, не е коя да е книга - това е единствената книга в света, която методично и яростно е била преследвана, унищожавана, опожарявана , но въпреки това е просъществувала 2000 години. А тя е запазена и до днес, именно, защото е Святото Божие Слово, и е утеха и насърчение за милиони хора по света, и най-важното ще ти даде отговорите на всички твои въпроси!

Пожелавам ти Любов и красота да изпълват дните и душата ти!
И успех в търсенето!:)*
цитирай
20. slavei - Нина!
18.07.2007 10:48
Радвам се на единомислието, което имаме с теб!
Да се научим, да обичаме и да състрадаваме - това мисля, че е най-важният урок, който трябва да усвоим, докато сме на тази земя.
Научим ли се да обичаме, ще можем да изпълним и мисията, за която сме били изпратени тук.
Свежест и прохлада в днешният ден ти желая!:)*
цитирай
21. doka - Привет Славей!!! :)))
18.07.2007 16:43
Много хубав постинг,поздравления! Много ми харесаха размишленията ти и напълно се съгласявам с теб!Особено това - "
" Защо живея на света? " - СЕБЕ СИ С ЛЮБОВ ДА УКРАСЯ! А Бог е Любов!" !!! Чудесно е!!! И мисля си,че ако всеки един човек осъзнае - "Защо живее на света?",ще може да вземе правилното решение - "КАК да живее в този свят",защото изборът ни на тази земя,определя нашето бъдеще за вечността! Желая ти лек и хубав ден
от Бог благословен!!! Поздрав! :)))
цитирай
22. slavei - Благодаря, Дока!
18.07.2007 17:12
Аплодисменти за коментара ти!
Много точно и намясто допълва, явява се естествено продължение на темата!
Благодаря ти!
Радвам се, че можем да общуваме, да се подкрепяме и да се насърчаваме!
Щедри благословения и за теб!:)))
цитирай
23. melsun - :))
18.07.2007 17:36
Аз зная защо живея на света!За да обичам!:)
Още повече,че ОБИЧАМ ДА ОБИЧАМ!:))
цитирай
24. slavei - Мелсън!
18.07.2007 17:59
С огромна радост чета коментара ти! :)))
Тази е Истината, мила!
Живеем, за да даряваме и да получаваме най-ценното на този свят - Любов! Нещото, без което животът ни губи своя смисъл!
ОБИЧАЙ И БЪДИ ОБИЧАНА!:)))
цитирай
25. darkanion - :)
18.07.2007 21:43
:)
цитирай
26. slavei - :)
19.07.2007 11:56
Усмивки, добро настроение и положителни емоции, и за теб, Илиян!:)*
цитирай
27. diamant1965 - Поздравления!
19.07.2007 14:42
Това е Отговорът Славейче:"Имам ли Любов-всичко имам....Липсва ли Любов-нищо не съм!"Нима бих могла да добавя нещо по-добро?!Благодаря за прекрасния постинг!
цитирай
28. slavei - И аз благодаря, че си тук, Диамант!
19.07.2007 20:01
От теб струи светлина и красота, и облива душата ми....
Нежност и прохлада тази нощ ти пожелавам!:)*
цитирай
29. apollon - честно казано - кажи ми на ушенце за ...
22.07.2007 23:50
честно казано - кажи ми на ушенце за какво живееш
цитирай
30. slavei - apollon....ето....прошепвам ти тихичко.....:)
23.07.2007 10:46
...за да бъда...и да помогна на някой друг, да бъде щастлив.....а за това ми е нужна Любовта......
Бъди и ти много щастлив!:)
цитирай
31. annanik - Знаеш ли, най-грандиозното отк...
26.07.2007 20:23
Знаеш ли, най-грандиозното откровение, което ме е спохождало е свързано с простичките две заповеди, в които е събран целият закон: "Да обичаш своя Бог и да обичаш ближния си, както себе си". Доста дълго време търсех нещо, каквото и да било то, каквато и да била дейност човешка - материална и нематериална, която да не се определя от това. Не можах да намеря. Абсолютно всичко, ама до последния атом се определя с това - любовта към Бога и любовта към ближния.

Мисля си, че да следваш Бога всъщност не е толкова трудно. Ако Го обичаш :) Както не би сторил нещо лошо и зло на човек, когото обичаш, така не го сторвай и на Него.

Не е ли чудно това - достатъчно е просто да не причиняваш другимо нещо, което би го наранило.

Славейче, случвало ли ти се е да попаднеш в ситуация, когато трябва да избираш между Бога и човека? Интересно ми е какво мислиш за това.
цитирай
32. slavei - annanik...знаеш ли...
26.07.2007 23:30
Мисля, че това е и най-важното откровение..." Да обичаш своя Бог и да обичаш ближния си, както себе си"...то стои в основата и предопределя целият ни по-нататъшен живот....ти го знаеш това прекрасно.....

В живота на човек идват различни изпитания, но мисля си, че това е едно от най-трудните - да направим избор между Бог и човека.
Разбира се има различни изпитания, с различна тежест и сложност - например, винаги настръхвам цялата, като чета стиховете за Авраам и Исаак или когато чувам свидетелства, че жената е изправена пред избор мужду вярата си в Бог и своя невярващ съпруг.....ситуации много и различни по степен на тежест, но в основата си приличат - правим избор, дали да се покорим на Божията воля или ще следваме своята собствена.
Знам, какво е най-доброто, което трябва да направя в такъв момент, но истината е, че само Бог знае на какво съм способна и как ще постъпя, защото никога не забравям и непрестанно си припомням, апостол Петър, който се кълнеше пред самият Бог, че ще отиде заедно с него в тъмница,( перефразирам) но само няколко часа по-късно, той се отрече, предаде този същият Бог, пред Когото толкова самоуверено се кълнеше. Така, че ние хората, не познаваме достатъчно добре себе си, съдържанието на собственото си сърце, представите ни за самите нас много често се разминават с това, какви сме в действителност, затова и се нуждаем толкова много от Бог.
Затова и осъзнавайки човешката си природа, моята молитва е: " Боже, давай ми сила и мъдрост, за да преодолявам изпитанията и оправяй стъпките ми да вървя в Твоя път! "
И винаги си припомням, че: " За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме подкрепява! " - Филипяни 4 : 13 ст.
Бог да е с теб и да ти дава много сила и мъдрост, за да преодоляваш изпитанията!
цитирай
33. annanik - Благодаря ти :)
27.07.2007 00:12
Припомни ми една "молитва" от "Кланица 5" на Кърт Вонегът:

"Господи, дай ми сила да променя нещата, които мога. Дай ми търпение да приема нещата, които не мога да променя. И ми дай мъдрост - винаги да виждам разликата между двете. Амин!"

Рядко се срещат толкова ясни и напълно изчерпателни желания, нали? :) Всъщност тези трите желания май изчерпват всичко онова, от което постоянно имаме нужда.
цитирай
34. slavei - Ани!
28.07.2007 20:00
Наистина, много мъдрост има в тази молитва!
И е огромна истина, че е добре за нас да проумеем, че има неща, които просто не зависят от нас и е по-добре да концентрираме усилията си към онези, които са в сферата на нашите възможности, а да не разпиляваме енергията, а оттам, и мира, и хармонията си за недостъпни, поне за момента за нас неща.

Нека притежаваме и всеки ден да се изпълваме с мир, търпение и мъдрост, всичко това, облечено в Божията любов!

Щастлива вечер ти желая!:)
цитирай
35. анонимен - tOyUHmigz
24.05.2011 07:56
Great cmoomn sense here. Wish IВ’d thought of that.
цитирай
36. анонимен - HEYIDUOYJVlui
24.05.2011 11:10
Soduns great to me BWTHDIK
цитирай
37. анонимен - zUxdPfTDr
24.05.2011 13:32
I bow down humbly in the presnece of such greatness.
цитирай
38. анонимен - XBepqwAg
24.05.2011 14:22
You're the greaetst! JMHO
цитирай
39. анонимен - shIMVgjlXbhbZ
24.05.2011 14:38
G6LniM <a href="http://xllrjhzkgfoh.com/">xllrjhzkgfoh</a>
цитирай
40. анонимен - cRAELowE
24.05.2011 14:49
ITYYws <a href="http://ijxckqxnimip.com/">ijxckqxnimip</a>
цитирай
41. анонимен - vlMnFVSPurPFvNtUtQ
24.05.2011 18:23
Very true! Makes a change to see seomone spell it out like that. :)
цитирай
42. анонимен - GtTOpqdzZQPnKdGc
25.05.2011 13:14
eiYKoq <a href="http://ioffuqgyhedn.com/">ioffuqgyhedn</a>
цитирай
43. анонимен - QhAhlzZASLvWcroE
25.05.2011 13:24
EQGwLC <a href="http://brdqonpcgoau.com/">brdqonpcgoau</a>
цитирай
44. анонимен - tWymUgnrdtvOYCZzt
25.05.2011 17:55
30iEL8 , [url=http://tjdnbimsvjxs.com/]tjdnbimsvjxs[/url], [link=http://ctzoooknlpsi.com/]ctzoooknlpsi[/link], http://vdfbscxpzuby.com/
цитирай
45. анонимен - HgRfXItoyksDUKuixFJ
25.05.2011 18:29
LW1ElM , [url=http://jsylxbqqzvap.com/]jsylxbqqzvap[/url], [link=http://qfhfkgpejtpi.com/]qfhfkgpejtpi[/link], http://letypvbtltlk.com/
цитирай
46. анонимен - ZEaWUFjdf
25.05.2011 18:43
A6h6xc , [url=http://niymaiipvwpn.com/]niymaiipvwpn[/url], [link=http://hatvijzowvpn.com/]hatvijzowvpn[/link], http://occdtokgavpa.com/
цитирай
47. анонимен - gxOYWrzuJkkSapGP
25.05.2011 19:36
tCt505 , [url=http://tgvjdwozjtve.com/]tgvjdwozjtve[/url], [link=http://jsyestssztaj.com/]jsyestssztaj[/link], http://olxibfbatrkx.com/
цитирай
48. анонимен - fEBMOMeAUKNNxdHSm
28.05.2011 13:54
IFHDAf <a href="http://qfnjyohpzoyy.com/">qfnjyohpzoyy</a>
цитирай
49. анонимен - UOKiDRkqLzxgrKLQI
28.05.2011 14:00
ZZrlQg <a href="http://aljleveovoiw.com/">aljleveovoiw</a>
цитирай
50. анонимен - pqiclcAypxraHF
28.05.2011 14:14
LT7G8D <a href="http://kqrbrmzelzks.com/">kqrbrmzelzks</a>
цитирай
51. анонимен - CoITjIWOtPnbKvTKghG
28.05.2011 14:24
14FS6q <a href="http://khumeuepuwtv.com/">khumeuepuwtv</a>
цитирай
52. анонимен - hmNgFfzsCLquVexQ
31.05.2011 17:59
ETO9ua , [url=http://uxupsjdhbhnx.com/]uxupsjdhbhnx[/url], [link=http://hsyhodestieg.com/]hsyhodestieg[/link], http://oeiapeabwbtv.com/
цитирай
53. анонимен - tQmabxhz
31.05.2011 18:20
42EnD0 , [url=http://yxuarsuexoct.com/]yxuarsuexoct[/url], [link=http://rtwwlsiqyest.com/]rtwwlsiqyest[/link], http://ltqjlyoetrrn.com/
цитирай
54. анонимен - CwKRnazHDpNZxp
31.05.2011 18:21
UVnBae , [url=http://bqdczufqucgf.com/]bqdczufqucgf[/url], [link=http://lqtghjuefjfc.com/]lqtghjuefjfc[/link], http://nkkbtzegeshu.com/
цитирай
55. анонимен - dBEvTdOiaipTEWy
31.05.2011 18:24
KPe03C , [url=http://mfxucnfdndqq.com/]mfxucnfdndqq[/url], [link=http://fwpvviwgxgee.com/]fwpvviwgxgee[/link], http://qynvpbqqqhzr.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: slavei
Категория: Изкуство
Прочетен: 2357805
Постинги: 474
Коментари: 6454
Гласове: 28518
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031